Vstup do play off se Penguins vydařil skvěle

Až na zranění Jamese Neala, který ze zápasu kvůli blíže nespecifikovanému zranění odstoupil na začátku druhé třetiny, vyšel Tučňákům první zápas letošního play off nad očekávání skvěle. Vedení se ujali hned ve čtvrté minutě a poté skóre postupně navyšovali až na konečných 5:0.

Hvězdou zápasu média v Consol Energy vyhlásili brankáře Marca-Andre Fleuryho, který zlikvidoval všech šestadvacet střel Islanders a připsal si tak šesté čisté konto v play off, čímž vyrovnal klubový rekord Toma Barrassa. "Je vždycky pěkné, když předvedete to nejlepší, co ve vás je. Byla to dnes paráda," okomentoval svůj i týmový výkon Fleury.

Tučňáci všech svých pět gólů vměstnali do prvních dvou třetin zápasu a poprvé udeřili při přesilové hře už v čase 03:30. To se Beau Bennett, který hrál vůbec svůj první zápas v play off a to ještě díky zranění Sidney Crosbyho, prosadil pěknou akcí z pravého křídla a Evgeniho Nabokova překonal střelou zápěstím z úhlu.

O asi deset minut později přišla chvíle druhého útoku, jehož tlak v útočném pásmu završil doklepnutím puku do branky Pascal Dupuis. Dobrou práci před gólem odvedli Craig Adams a Jarome Iginla, který si play off zahrál poprvé od roku 2009 a byl v utkání hodně vidět.

"Ano, byl to pro nás dobrý zápas. Chtěli jsme do zápasu naskočit s velkou intezitou, ale tak, abychom stále měli vše pod kontrolou. Myslím, že se nám to povedlo. Pořád jde ale pouze jen o vítězství v jednom zápase," zhodnotil utkání Iginla, který měl prsty i ve třetím góle, který vstřelil v čase 21:19 v přesilové hře Kristopher Letang.

Na 4:0 zvyšoval o dvaatřicet sekund později svým druhým gólem v zápase Pascal Dupuis, který podobně jako v prvním případě využil rozhozené obrany NY Islanders. Jako první se totiž dostal k vyraženému puku po střele Marka Eatona od modré čáry a s přehledem pak poslal puk do sítě. Po tomto góle vystřídal v brance hostí Nabokova Kevin Poulin.

Toho nachytal střelou od levého mantinelu na švestkách sedm minut před koncem druhé třetiny sváteční střelec Tanner Glass a vstřelil tak poslední gól utkání.

I když nevstřelila žádný gól, tak se v zápase výborně prezentovala řada Brenden Morrow, Brandon Sutter, Matt Cooke, která zcela vygumovala hvězdnou řadu Islanders vedenou Johnem Tavaresem. Ten si v utkání nepřipsal jedinou střelu, což se mu nestalo v žádném ze zápasů základní části.

"Tohle bude klíčem k úspěchu v sérii, ta jejich řada je hodně dobrá. Pokud jim dáte jen minimum prostoru, využijí toho. Dnes se nám podařilo je zastavit a chtěli bychom to zopakovat i příště," sdělil po zápase Brenden Morrow, který se v zápase prezentoval několika tvrdými hity právě na Tavarese.

Penguins v utkání uspěli i navzdory tomu, že se museli obejít bez kapitána Sidney Crosbyho a obránce Brookse Orpika. Velkou část utkání neodehrál ani James Neal, který kvůli blíže nespecifikovanému zranění dolní části těla odstoupil na začátku druhé třetiny.

Islanders na sebe v zápase nejvíce upozornili na jejím konci, kdy Marty Reasoner srazil kolenem k zemi Jussiho Jokinena. Ten po zákroku zůstal chvíli ležet na ledě, poté ale po svých zamířil na střídačku. Trenéři ani vedení týmu jeho stav, stejně jako ten Nealův, po zápase nekomentovalo.

"Vítězství 5:0 je úplně stejné jako vítězství 1:0 v prodloužení," shrnul stav věcí po zápase obránce Mark Eaton.

02. 05. 2013, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dan LaCouture 1977 (USA, 47 let)
Francois Leroux 1970 (Kanada, 54 let)
Ondrej Nemec 1984 (Česká republika, 40 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15285 hlasů, 23% (15285)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13055 hlasů, 20% (13055)
Martina St. Louise
11200 hlasů, 17% (11200)

Celkem hlasů: 66425
Tento den v minulosti