Většina volných agentů chce na volný trh

Přestože si v poslední sezóně připsal 238 trestných minut, nejvíce v celé NHL, našel si Steve Downie čas i na střílení gólů. Dal jich celkem čtrnáct, což byl sedmý nejvyšší počet ze všech hráčů Pens. A to přitom trávil na ledě průměrně jen něco přes dvanáct minut na zápas.

Pokud bychom tedy jeho produktivitu přepočetli na šedesát minut, byl lepším střelcem než například T.J. Oshie ze St. Louis, Jeff Skinner z Caroliny, Marián Hossa z Chicaga nebo Claude Giroux z Philadelphie. V Penguins by pak předčil Brandona Suttera a Chrise Kunitze.

Průměrný hokejový fanoušek se nebude touto statistikou pravděpodobně příliš zaobírat, Downiemu a jeho agentovi Darrenu Ferrisovi však hodně pomůže při vyjednávání o novém kontraktu.

"Je dnes hodně těžké najít hráče, který je skvělý v kabině, mají ho rádi jeho spoluhráči a ještě bojuje jako on," chváli si Ferris svého klienta. "Analýza říká, že byl šestým nebo sedmým nejlepším útočníkem týmu. Určitě se o něj bude zajímat hodně klubů."

Penguins o Downieho moc zájmu ale nejeví, možná i kvůli tomu, že se hodně krát nechal zbytečně vyloučit v důležitých momentech utkání. "Vždycky existuje nějaká možnost. Je ale jisté, že vyzkoušíme volný trh," sdělil Ferris.

Dalšími hráči, kteří minulou sezónu dohráli u Penguins a míří na volný trh, jsou útočníci Maxim Lapierre s Danielem Winnikem a obránce Christian Ehrhoff. A s nimi pravděpodobně i Paul Martin, jeho agent ale nedávno sdělil, že je snaha s Penguins prodloužit.

Mezi nechráněné agenty, kteří by měli i v příští sezóně oblékat dres Pens pak patří obránce Taylor Chorney a útočník Connor Sheary. Zvláště o třiadvacetiletého Shearyho vedení hodně stojí, v minulé sezóně totiž vyhrál bodování farmářského klubu jak v základní části, tak v play off.

Penguins mají k současné chvíli také devět chráněných volných agentů, kteří, pokud vedení chce, aby v týmu setrvali, musejí obdržet kvalifikační nabídky. Ty už obdrželi Beau Bennett, Bobby Farnham, Dominik Uher, Brian Dumoulin a Reid McNeill. Mezi hráče, kteří je neobdrželi a stanou se tak volnými agenty patří Eric Hartzell, Nick D'Agostino a Adam Payerl.

30. 06. 2015, Will, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Goertz 1965 (Kanada, 59 let)
Dennis Owchar 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti