Třetí prohra v řadě

V rámci svého nabitého programu odjeli Penguins do Winnipegu, kde dnes odehráli zápas proti místním Jets. Museli se znovu obejít bez Evgeni Malkina, kterého trápí zdravotní problém s v létě operovaným pravým kolenem a nově také bez Tylera Kennedyho, který má náznaky otřesu mozku. Dlouhodobě jsou pak zranění Brooks Orpik a Sidney Crosby.

Ve Winnipegu Penguins prohráli 1:2 a umožnili tak místním fanoušků, kteří během zápasu vytvořili bouřlivou atmosféru, poprvé po přestěhování oslavit výhru svého týmu. O výsledku se rozhodovalo v první třetině, kdy Jets získali dvougólový náskok, který už Pittsburgh nedokázal stáhnout.

"Očekávali jsme, že na nás jejich tým vyrukuje hned ze začátku s velkou energií a vášní, což se také stalo." komentoval vstup Winnipegu do utkání pittsburghský trenér Dan Bylsma.

První gól vstřelil hned po osmi vteřinách hry Kyle Wellwood. Nikolai Antropov využil pádu obránce Zbyňka Michálka, který ztratil puk na své modré čáře a přes vzniklý volný prostor našel na straně branky připraveného Alexandra Burmistrova. Ten puk posunul ještě na střed, kde číhal střelec branky. Marc-Andre Fleury, který v dnešním zápase hájil branku Penguins, byl bezmocný.

Druhý gól padl rovněž po přihrávce Burmistrova a rovněž po chybě obránců Penguins. Ben Lovejoy ve středním pásmu nedokázal odpálit u mantinelu puk k soupěřově bráně, získal ho Burmistrov, který si najel do útoku, obešel Kristophera Letanga a zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Tannera Glasse.

Pittsburgh začal být nebezpečný až ve druhé třetině, kdy mohl vstřelit několik gólů. Neujala se však ani šance Richarda Parka, který najížděl s Mattem Cookem v situaci dva na jednoho, ani poté samostatný nájezd Pascala Dupuise. Gól vstřelil až Zbyněk Michálek, který ránou od modré překonal svého krajana v brance Jets Ondřeje Pavelce.

Ve třetí třetině se šance střídaly na obou stranách, ale gól už díky perfektním brankářům nepadl. Za zmínku stojí například nájezd dnes velmi aktivního Burmistrova, když jeho backhandový blafák skvěle zneškodnil Fleury.

"Měli jsme sice horší start, ale pak jsme si postupně vytvořili šance, díky kterým jsme mohli výsledek otočit. Nikdo se nevzdával, bojovali jsme, ale bohužel jsme narazili na skvělého brankáře," komentoval vývoj zápasu Marc-Andre Fleury.

Penguins padli potřetí v řadě a hned dnes je čeká těžké utkání na půdě Minnesoty.

18. 10. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti