Simon zákeřně napadl Ruutua

Hromotluk ve službách New York Islanders předvedl další zákrok, po kterém ho čeká další mnohazápasová suspendace. Neměl by však být raději suspendován na zbytek kariéry?

Útočník New York Islanders Chris Simon je hráč, který byl již několikrát suspendován, ale nijak se z toho nepoučil. Poprvé byl Simon penalizován v sezóně 1997-98, kdy jako hráč Washingtonu Capitals rasisticky nadával útočníkovi Miku Grierovi z Edmontonu.

V lednu 2004 byl zase suspendován na dva zápasy za krosček na útočníka Lightning Ruslana Fedotěnka, který ho v tu dobu nijak neprovokoval. Ironií osudu je, že oba hráči nyní působí v New York Islanders.

A dotřetice tu máme seknutí do obličeje útočníka Rangers Ryana Hollwega, což mu vyneslo historicky nejdelší pětadvacetizápasovou suspendaci, která se přenesla do letošní sezóny.

Po neděli tu však máme další Simonův kousek. V utkání Penguins ? Islanders Simon u hrazení podrazil Jarkko Ruutuovi nohy a posléze mu levou bruslí šlápl na nohu. Zatím sice není známo, jak velkou suspendaci za tento zákrok dostane, přesto jedna věc je jistá ? Simon nemá k soupeři žádný respekt.

Není pochyb o tom, že Simon je typem hokejisty, který se nebojí postavit za svoje spoluhráče, avšak tímto přestává veškerá legrace. Simon již není pouze zákeřným hráčem, nýbrž je také nebezpečným pro svoje okolí.

Hollweg měl po Simonově sekeře štěstí, že si nepřivodil vážné zranění hlavy. Ruutu může být zase rád, že mu Simonova brusle vážně nepoškodila nohu. Čepele bruslí hokejistů NHL, které jsou ostré jako břitva, totiž dokáží způsobit vážné zranění. Kupříkladu legenda Maple Leafs, Borje Salming, dostal v zápase v polovině osmdesátých let bruslí do obličeje a výsledkem bylo 200 stehů na jeho tváři.

Před nedávnem se zase obránce Tampy Bay Dan Boyle ocitl na neurčito mimo hru poté, co mu v kabině nešťastnou náhodou spadla brusle na ruku. Čepel oné brusle mu tehdy přesekla vazy v zápěstí.

V Simonově případě však nešlo o žádnou náhodu. Dole, na videu z YouTube, můžete vidět, že útočník Isles stoupl na Ruutua, když ležel relativně klidně na ledě. Ruutu je nepochybně známý provokatér, avšak tohle si nezasloužil. To si totiž nezaslouží nikdo.

Simon byl za své chování vyloučen do konce zápasu a zřejmě ho čeká další mnohazápasová suspendace. Tentokrát by však možná neměl být vyloučen na zbytek sezóny, jako spíše na zbytek kariéry. Pokud to bude znamenat konec Simonovy kariéry, tak budiž. Může za to vinit pouze sebe a nikoho jiného.


17. 12. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Gilles Lupien 1954 (Kanada, 70 let)
Steve Webb 1975 (Kanada, 49 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti