Další zápas, další čisté konto, další vítězství

Ani ve čtrnáctém zápase za sebou si na Tučňáky jejich soupeř nepřišel. Pens, posíleni o uzdraveného Evgeni Malkina, včera totiž po téměř bezchybném výkonu porazili tým Winnipegu 4:0 a nejméně na jeden den se tak dostali do čela celé NHL. Dva góly vstřelil Pascal Dupuis, po jednom pak přidali Evgeni Malkin a Chris Kunitz. Čisté konto, padesáté v kariéře, vychytal Tomáš Vokoun.

"Toto byl ten typ zápasu, kdy hrajete defenzivně v ofenzivní části hřiště. Strávili jsme tam spoustu času, nepůjčovali soupeři puk a tím vlastně i skvěle bránili," poznamenal k utkání trenér Penguins Dan Bylsma.

Penguins zatím prožívají březen snů. Nejenže v něm vyhráli zatím všechny zápasy, ale získali v něm i na svou soupisku tři vynikající hráče. Pokud se jim poštěstí vyhrát i v sobotu proti NY Islanders, stanou se prvním týmem v historii NHL, kterému se podařilo v měsíci, který čítal nejméně deset zápasů, vyhrát všechna utkání.

"O té sérii víme, je pěkná. Nakonec ale vlastně nic neznamená. Je to výsledek tvrdé práce, ale se začátkem play off na ni všichni zapomenou," nechal se slyšet kapitán Pens Sidney Crosby, jenž si v zápase připsal dvě asistence a opět zvýšil svůj náskok na čele kanadského bodování. S šestapadesáti body má dvanáctibodový náskok před svým kolegou z útoku Chrisem Kunitzem.

Stejně jako v posledních zápasech se i v tomto dařilo obraně, Pens podruhé v řadě dokázali udržet čisté konto a v posledních deseti zápasech povolili soupeřům pouhých devět gólů. "Máme skvělé hráče, kteří navíc rozumějí tomu, co je potřeba dělat pro vítězství - to někdy bývá snad ještě důležitější," prozradil brankář Tomáš Vokoun.

Z útočníků se velmi dobře předvedl Pascal Dupuis, jenž dvěma góly ve druhé třetině zvyšoval vedení Pens postupně na 3:0 a 4:0. Prvním gólem se dotáhl na Stevena Stamkose v počtu gólů vstřelených při vyrovnaném počtu hráčů na ledě, druhý pak vstřelil v oslabení a znamenal pro něj jubilejní dvoustý bod v dresu Penguins.

Na konci první třetiny se gólem, který musel potvrdit kvůli jeho dosažení bruslí videorozhodčí, prezentoval i Evgeni Malkin. Ten kvůli otřesu mozku a potížemi s ramenem vynechal třináct z předchozích šestnácti zápasů. "Netrvalo mu to moc dlouho, než zas začal létat po ledě," komentoval návrat ruského útočníka Sidney Crosby.

Winnipeg do zápasu nastoupil na brankářském postu s Alem Montoyou, který dostal po dvanácti zápasech přednost před Ondřejem Pavelcem. "Pro Pavelce tohle není moc přátelská aréna. Jak ale můžete vidět, není přátelská pro nikoho," nechal se slyšet trenér Jets Claude Noel, který narážel na skutečnost, že ve dvou zápasech v minulé sezóně obdržel jeho tým na ledě Consol Energy Center celkem šestnáct gólů, osm v každém z nich.

V zápase se v dresu Penguins poprvé objevil obránce Douglas Murray, který přišel před několika dny ze San Jose. Během asi osmnácti minut strávených na ledě se prezentoval tvrdou hrou, třemi hity, jednou zblokovanou a dvěma vyslanými střelami. I díky němu ubránili Penguins dlouhé oslabení pěti proti třem. "Panuje tu dobrá nálada, hráči zde jsou fakt výjimeční. Svým pohybem mi dokázali udělat prostor pro střely. Tady vidíte, proč jsem v kariéře nedal více gólů," pronesl se smíchem po zápase.

S vtipným komentářem přišel po zápase i obránce Ron Hainsey: "Naštěstí pro nás se s tímto mužstvem až do finále konference nesetkáme."

29. 03. 2013, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Jim Wiley 1950 (Kanada, 74 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13058 hlasů, 20% (13058)
Martina St. Louise
11205 hlasů, 17% (11205)

Celkem hlasů: 66435
Tento den v minulosti