Šance, že Penguins zůstanou v Pittsburghu je mizivá, říká Lemieux

Vlastník Pittsburgh Penguins Mario Lemieux míní, že je pouze mizivá šance, že tým zůstane v Pittsburghu poté, co skončí pronájem haly v roce 2007.

Lemieux včera uvedl, že vyhlídka na změnu je mizivá a možnost postavit halu včas se stále zmenšuje. ?Myslím, že už máme opravdu málo času,? smutně poznamenal Lemieux. ? Možná už ani žádný nemáme. Navíc s námi zástupci města již dva roky ani nechtějí jednat.? Definitivní rozhodnutí tak musí nejpozději padnout v červnu 2006, tedy jeden rok před koncem nájemní smlouvy.

Už jsou předběžně známí i zájemci, kteří klub rádi ve svém městě přivítají. Zástupci města Kansas City jsou ochotni postavit novou halu a obchodní skupina v Houstonu rovněž nabízí kvalitní podmínky. Tento týden je naplánováno několik schůzek ohledně budoucnosti klubu a dlouhodobá perspektiva týmu bude samozřejmě ústředním tématem. ?Budeme diskutovat s každým, kdo bude ochoten do nás investovat,? řekl Lemieux. ?Udělám pro tým co bude nejlepší.?

Organizace Penguins je jednou z těch, jenž se ucházejí o licenci na herní automaty v centru města, přičemž jsou ochotni k tomuto účelu vystavět i novou budovu. Peníze z herních automatů jsou jediným zdrojem financování haly, uvádějí zástupci týmu. Přesto je třeba říci, že zde není žádná jistota, že Penguins licenci získají. A protože se neočekáv, že ji vůbec někdo dostane do konce roku 2006. A protože to zhruba zabere tři roky postavit novou halu v této části USA, už teď by Penguins museli být v prostorách, které negenerují zisk, který je v NHL nutný k přežití.

?Než postavíme halu uplyne dalších čtyři až pět let,?řekl Lemieux. ?Můžeme si však dovolit zůstat zde další čtyři roky a zabředávat stále více do [finanční] ztráty? Nejsem si tím jist.? Dick Skrinjar, mluvčí starosty Boba O'Connora, uvedl, že nový starosta je ochoten nastalou situaci řešit. O'Connor prý chce nalézt řešení, jenž poskytne arénu Penguins i městu. ? Za tři týdny bude O'Connor starosta a už teď se nemůže dočkat až bude s Penguins a s každou finanční skupinou, která má na věci rovněž zájem, jednat o postavení nové multifunkční haly,? řekl pan Skrinjar.

Přesto dodal, že dokud město nebude mít peníze, nejsou zde prostředky pro postavení takového zařízení. ?Herní automaty se zdají být nejlepším řešení pro tuto chvíli. Nový starosta chce dát všechny dohromady, aby zachránili Penguins,? řekl.

11. 12. 2005, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti