Preview série Ottawa - Pittsburgh: Pět faktů série

Hráč, který může rozhodnout, ale nikdo by to od něj nečekal. Pět důležitých faktů. Dvě citace. Křišťálová koule.

ČERNÍ KONĚ TÝMŮ

Jordan Staal : Na začátku sezóny nebylo jasné, zda Staal v hlavním týmu zůstane či nikoli. Pens se nakonec rozhodli pro první variantu a určitě toho nelitují. Navzdory tomu, že Staal nehrál příliš často, přesto dokázal nasbírat 29 branek a 42 bodů. Osmnáctiletý nováček je zejména nebezpečný na oslabeních, ve kterých dokázal nastřílet sedm gólů.

Ray Emery : V play-off můžete být pouze tak dobří, jak je dobrý váš brankář. Sens mají tuto pozici dobře zajištěnu, což Emery dokázal v minulém play-off, kdy musel nahradit zraněného Dominika Haška. Jeho kolega Martin Gerber má zase zkušenosti, které nasbíral s Carolinou Hurricanes.

PĚT FAKTŮ SÉRIE

1. Nová zkušenost ? Penguins a Senators se v play-off nikdy nesetkali, přesto jsou mírnými favority Pens, jenž v základní části dokázali svého soupeře několikrát těsně porazit. Ve čtvrtek Ottawu kupříkladu překvapili gólem, vstřeleným deset sekund před koncem.

2. Obrovské zlepšení ? Penguins se zlepšili o 47 bodů, což je čtvrtý nejlepší výkon v historii NHL. 105 bodů je zároveň druhý největší bodový součet v historii klubu. Ten vůbec nejlepší je ze sezóny 1992-93, kdy ?Tučňáci? zakončili ročník se sedmnácti vítězstvími v řadě.

3. Střelecká síla ? Ottawa má 12 hráčů, jenž v základní části nastříleli 10 a více branek.

4. Rychleji než Mario ? Crosby vyhrál kanadské bodování a dostal Pens do play-off, což se mu podařilo rychleji než legendě Mario Lemieux. Lemieux vyhrál Art Ross Trophy až ve své čtvrté sezóně a Penguins se pod jeho vedení dostali do play-off až v páté.

5. Síla mládí ? Penguins využívají mladých hráčů více než kterýkoli jiný tým NHL. Tři nejlepší střelci (Crosby, Malkin, Staal) nedosáhli věku 21 let. V takovém složení tým NHL v play-off ještě nenastoupil.

CITACE

?Na tohle jsme dřeli celý rok. Nyní je čas něco dokázat. Minulý rok mě mrzelo, že jsem se na play-off pouze díval. Jsem rád, že si ho letos zahraji.? Sidney Crosby.

?Myslím si, že obě mužstva hrála více naplno než obvykle. Nemám tenhle tým příliš v lásce.? Ray Emery po prohraném zápase s Penguins.

KŘIŠŤÁLOVÁ KOULE aneb jak to asi dopadne

Penguins vyhrají pokud: Budou pokračovat ve skvělých výkonech jako doposud. To znamená, že mladé hvězdy jako Crosby či Fleury musí ustát tlak a hrát jako v základní části. Veteráni jako Mark Recchi, vítěz Stanley Cupu z let 1991, 1992 a 2006, a Gary Roberts, vítěz Stanley Cupu z roku 1989, musí ukázat vůdčího ducha a mladý tým je musí poslouchat. Senators to nebudou mít jednoduché, protože čelí podobně zaměřenému týmu. Penguins nemají co ztratit. Jsou mladí a budoucnost je teprve čeká.

Senators vyhrají pokud: Využijí zkušenosti. Penguins jsou velkou neznámou, protože nikdo neví, jak se vyrovnají s neznámým tlakem. To Senators mají zkušeností mnohem více a to by mělo být rozhodující. Mužstvo dokáže podávat vyrovnané výkony a ví jak zkrotit nebezpečné ?Tučňáky? Navíc mají lepší obranu.

11. 04. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti