Potvrzeno: Malkin nastoupí

Evgeni Malkin bude hlavní atrakcí středeční noci. Ruská superhvězda si ten večer proti New Jersey odbude svůj debut v NHL.

Jak známo, Malkin se 20. září zranil v přípravné zápase Penguins a od té doby nehrál. Vymknuté rameno je již v pořádku a ruský útočník dostal povolení nastoupit. ?Jsem v dobré kondici,?řekl Malkin skrze svého spoluhráče/ spolubydlícího/ překladatele Sergeje Gonchara. ?Cítím se dobře. Rameno je v pořádku, takže mi nic nebrání nastoupit.? ?Prostě už chci zase hrát.?

Trenér Penguins Michel Therrien se nemůže dočkat až se hráč zapsaný jako číslo 71 dostane na led. ?Malkin ve středu nastoupí a všichni se už na to moc těšíme,?řekl. ?Moc mu záleželo na tom, aby se mohl vrátit. Tvrdě na tom pracoval. Těšíme se, až ho uvidíme v sestavě.? Malkin, který prozatím nosí speciální bandáž, je jinak kompletně zdravý a postupně se dostává do své původní kondice.

?Je více než stoprocentně zdravý,?řekl Therrien. ?Víme, že je připraven nastoupit.? Malkin v utkání proti New Jersey nastoupí jako centr druhé řady. Na křídlech bude mít Ryana Malona a Marka Recchiho. Tato trojice již spolu nastupovala před jeho zraněním. ?Je to opravdu talentovaný hráč a určitě našemu týmu velice pomůže,?řekl Malone. ?Myslím si, že každý je zvědavý, jak dobrý nakonec bude. Zatím v NHL odehrál pouze pět střídání, proto si zde bude muset ještě chvíli zvyknout. Nicméně nemyslím si, že by to pro něj bylo něco těžkého.? ?Je to opravdu mohutný hráč. Umí bruslit. Umí to s pukem a má přehled na ledě. Je to opravdu talentovaný hokejista. Jediná věc, která mu může dělat problémy je ta, že si bude muset zvyknout na ostřejší fyzickou hru. Myslím si, že to zvládne.?

Recchi je svým novým spoluhráčem nadšený. ?Moc jsme toho s ním nenahráli, nicméně v přípravě nám to spolu šlo a opravdu jsme si rozuměli. Doufám, že mu pomůžeme se přizpůsobit,?řekl. ?Vypadá v pořádku. Nesmíme však zapomenout, že tady odehrál pouze jednu třetinu. Následující tři zápasy ve čtyřech dnech mu v mnohém pomohou.? Recchi nechce, aby Malkin cítil přehnaný tlak veřejnosti. Chce si být pouze jist, že ho hokej bude bavit. S Ryanem se mu budeme snažit co nejvíce pomoci,?řekl. ?Nejdůležitější je, aby nás to bavilo.?

17. 10. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti