Rozjetý tým Dallasu smetl i Tučňáky, podruhé v sezóně

Podruhé a naposled se Penguins v této sezóně utkali s Dallasem a zápas dopadl podobně jako ten minulý. Pens tentokrát před vlastním publikem prohráli 1:4, když jejich jediný gól vstřelil za stavu 0:3 Nick Bonino. V dresu Pens se tak trefil vůbec poprvé.

Dallasští střelci odkryli snad všechny slabiny v obraně Pens. Jednou se trefili díky clonění před bránou, jednou díky dobře sehrané přesilové hře, jednou díky námazu od protihráče a jednou díky dorážce.

"Dnes jsme, myslím, nebyli efektivní v tom, jak bychom proti nim měli hrát," hledal příčiny prohry trenér Johnston. Dalším problémem Pens je vracení se do zápasů, které se pro ně nevyvíjejí dobře. Pokud po dvou třetinách prohrávali, tak dokázali vyhrát naposledy v sezóně 2013/14.

"Musíme se lépe rozhodovat a řešit situace," pověděl obránce Rob Scuderi. "Jsme dobrým týmem, pokud se držíme plánu. Pokud začneme řešit věci po svém a začínáme panikařit, začínáme vypadat jako banda zoufalců."

Tým Dallasu prodloužil svoji sérii vítězných zápasů na čtyři a zároveň utnul pittsburghskou třízápasovou. Celkově jeho bilance činí šest výher a jediná porážka.

"Snažili jsme se o profesorskou hru a ztráceli přitom puky," narazil obránce Ben Lovejoy na jeden z problémů Pens a zároveň jednu z předností Dallasu. Jeho hráči totiž dokáži skvěle číst hru a brát soupeři puky. Něco takového předvedl například Jason Spezza, když vystihl přihrávku Davida Perrona a posléze vstřelil gól. "Tenhle tým využívá ztrát svého soupeře ve středním pásmu snad nejvíce v lize. A my za to zaplatili," pokračoval Lovejoy.

Že jsou vystihnutí přihrávek možnou cestou ke gólům ukázal i pittsburghský Nick Bonino, který za bránou obral o puk dvojici dallaských hráčů, vybrusil si před brankoviště a střelou na bližší tyč překonal Anttiho Niemiho. Radoval se tak z vůbec prvního gólu v dresu Penguins.

V sestavě Tučňáků se skoro po roce objevil Pascal Dupuis, který se předvedl pěti střelami na bránu, což bylo nejvíce ze všech hráčů Pens. Těm nepomohlo k lepšímu výsledku ani pět přesilových her a ze 71 střel ze dvou zápasů proti Stars využili ke gólu jedinou.

"Nemyslím si, že jsme tak špatní," sdělil brankář Marc-Andre Fleury. "Nějaké věci ale musíme zlepšit. Vím, je to těžké. Přál bych si, abychom měli více bodů. Jsme ale tam, kde jsme. Musíme najít cestu, jak z toho ven."

Poznámky:
- Evgeni Malkinovi skončila třízápasová série s nejméně jedním gólem a čtyřzápasová s nejméně jedním bodem
- Nick Bonino odstoupil v čase 16:48 třetí třetiny po zásahu loktem do obličeje Jasona Demerse

23. 10. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti