Prosadil se pouze Alexander Ovechkin

Evgeni Malkin je po operaci kolene a mimo hru do konce sezóny, Sidney Crosby stále laboruje se symptomy otřesu mozku a tak byl Alexander Ovechkin jediným zdravým hráčem z trojlístku hvězd, na které jsou vždy fanoušci Pittsburghu a Washingtonu ve vzájemných duelech zvědavi. A byl to právě útočník Capitals, který jedinou brankou rozhodl o vítězství svého týmu nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Ovechkin rozhodl zápas střelou příklepem v přesilové hře. "Měl jsem hodně času, tak jsem vystřelil. Nic to nebylo. Porazili jsme silný tým, získali body a nyní si užijeme den volna," popsal pocity po zápase sám střelec.

V posledních čtyřech utkání ruský utočník vstřelil svůj třetí gól. "To je to, co dělá. Ale co se mu nedařilo dělat prvních padesát zápasů," nechal se slyšet trenér Capitals Bruce Budreau a pokračoval: "V posledních dvou týdnech se znovu stává naším lídrem."

Dalším mužem z řad Capitals, který se podílel na tom, že Tučňáci nedokázali vytěžit ze zápasu žádný bod, byl brankář Michal Neuvirth. Ten pochytal všech 39 střel Penguins a připsal si tak třetí shutout v kariéře.

Zápas se ale pár sekund před Ovechkinovou brankou mohl ubrat do zcela jiných kolejí. To kdyby Jordan Staal proměnil svůj samostatný únik v oslabení. Bohužel se to nepodařilo a tak mohli Capitals založit útok zakončený gólem.

"Vypracovali jsme si celkem hodně příležitostí. Brankář ale dělal dobře svoji práci a nedopustil, abychom měli druhé šance při dorážkách," pochválil gólmana soupeře Jordan Staal, který nastoupil přesto, že ho v minulém utkání proti Chicagu trefil puk do obličeje. "Zápas rozhodla přesilovka, kterou jsme neubránili," přidal.

Do zápasu za Penguins nenaskočil obránce Paul Martin, který je otřesen po jednom z hitů, který utrpěl v předchozím zápase. Nemělo by se však jednat o nic vážného. Nahradil jej z farmy na rychlo povolaný Brian Strait, který tak odehrál svůj první zápas v NHL.

Pět hráčů Pittsburghu si připsalo shodný počet pěti střel. Jednalo se o útočníky Jordana Staala, Pascala Dupuise, Tylera Kennedyho, Maxima Talbota a obránce Zbyňka Michálka. Michálek pak do své osobní statistiky přidal ještě čtyři blokované střely soupeře.

Penguins proghráli s Capitals deset z posledních dvanácti utkání a sedmé utkání v řadě na svém ledě.

22. 02. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Goertz 1965 (Kanada, 59 let)
Dennis Owchar 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti