Penguins se stále snaží vylepšit obranu

Čtyři obránce, kteří budou na začátku října figurovat na soupisce hlavního týmu Penguins pro sezónu 2011/12, má trenér Dan Bylsma jasné. Jen těžko by si mohl svoji defenzivu představit bez Brookse Orpika, Kristophera Letanga, Zbyňka Michálka a Paula Martina. O další tři místa svedou v přípravném kempu boj ostatní hrači.

Největšími adepty pro hlavní soupisku jsou Ben Lovejoy, Deryk Engelland, Matt Niskanen a Alexandre Picard. Každý z těchto hráčů má co nabídnout.

Lovejoy je spolehlivý zadák, který umí výborně bruslit a skvěle se ukázal v druhé polovině minulé sezóny, během níž si připsal dva góly a deset asistencí.

Engelland je zase jedním z nejlepších bitkařů v NHL, který je známý svou zarputilostí a tvrdou hrou. "Ostatní týmy z něj mají respekt. Před hráči, jako je on, se musíte držet na pozoru," pochválil svého spoluhráče zlý muž týmu Steve MacIntyre.

Niskanen, který byl v minulé sezóně přiveden v rámci trejdu Alexe Goligoskiho do Dallasu za útočníka Jamese Neala, má pravděpodobně nejvyšší potenciál, který však zatím nedokázal přetavit v dobré výkony. Zvláště play off série proti Tampě Bay se mu hrubě nepovedla.

Picard je ze čtveřice jediným levorukým hokejistou, což mu dává jistou výhodu. V NHL odehrál 236 zápasů, ve kterých podával vyrovnané výkony.

"Člověk se cítí trochu pod tlakem, když vidí, kolik skvělých hokejistů se kolem něj pohybuje. Musíte jít do toho a předvést co nejlepší výkony, jinak Vás nahradí někým jiným," komentoval situaci nemilosrdného síta přípravného kempu Ben Lovejoy.

Lovejoy nastupoval během playoff po boku Matta Niskanena. Zda se stejnou dvojicí zahájí Tučňáci i novou sezónu není vůbec jisté, Niskanenovi totiž zápasy s Tampou příliš nesedly a dopustil se v nich několika chyb. Jeho výhodou by však mohla být skutečnost, že i když jako pravoruký, odehrál většinu své kariéry na levé straně. Lovejoy i Engelland hrají napravo.

I když to neřekl přímo, naznačil trenér Bylsma, že do hlavního týmu by se měl díky své pracovitsti dostat Ben Lovejoy: "Je to velmi sebevědomý hráč. Ale máme tu i další hráče. Uvidíme, bude to hezký souboj."



22. 09. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti