Penguins nezaváhali ani napodruhé

Ve druhém zápase sezóny Penguins opět nezaváhali, tentokrát porazili tým Calgary 5:3. O vítězství rozhodli čtyřmi góly ve druhé třetině, kdy postupně skórovali Tyler Kennedy, Matt Niskanen, Craig Adams a Evgeni Malkin. Pátý gól přidal na konci utkání do prázdné branky Jordan Staal.

Po úvodním hvizdu se iniciativy ujali hráči Calgary, kteří si hned ze začátku zápasu vytvořili několik slibných šancí. Se všemi si však brankář Marc-Andre Fleury společně s obranou Pens poradili. Po tomto počátečním náporu se hra zklidnila a dlouhou dobu se hrálo bez větších šancí s mírnou převahou domácích.

Skóre se poprvé měnilo čtyři a půl minuty před koncem první třetiny. Obránce Calgary Mark Giordano se na modré čáře hezky uvolnil přes Craiga Adamse, najel si dopředu ke kruhu a křížnou přihrávkou uvolnil Curtise Glencrosse, který střelou z první nedal Fleurymu šanci.

Po tomto gólu si první slibné šance vytvořil i Pittsbrugh. Joe Vitale ani Evgeni Malkin však puk za záda Miikky Kiprusoffa nedostali a tak se skóre zůstalo po první třetině 1:0 pro domácí.

"Nebyl to začátek, jaký jsme si představovali. Naštěstí nás Flower podržel," pochválil brankáře Penguins Matt Cooke.

Druhou třetinu ovládl Pittsburgh, ze své dominance v této části hry dokázal vytěžit šestnáct střel na branku a čtyři góly.

Jako první se prosadil ve druhé minutě Tyler Kennedy, který ve chvíli, kdy opouštěl trestnou lavici, dostal přihrávku od Pascala Dupuise. Svůj nájezd z levé strany s rozvahou zakončil mezi nohy brankáře Calgary.

V sedmadvacáté minutě zápasu dostal Pittsburgh možnost zahrát si přesilovou hru. Krásnými kombinacemi několikrát ohrozil branku soupeře, když aktivní byl hlavně James Neal, kterému zjevně sedla spolupráce s Evgeni Malkinem. Gól však vstřelil až Matt Niskanen, který dvakrát dorážel svoji střelu od modré čáry.

Třetí gól vypracovala v polovině zápasu čtvrtá řada. Po přihrávce Marca Letestu se z hranice brankoviště prosadil Craig Adams, jehož střelu do branky ještě tečoval obránce Calgary Anton Babchuk.

Čtvrtý gól vstřelil za další tři minuty opět v přesilové hře Evgeni Malkin, který z bestrostřední blízkosti Kiprusoffa dorazil puk do sítě a byl tak odměněn za aktivní hru hlavně v druhé třetině. Gólu předcházela krásná akce právě Malkina, který se při vývozu kotouče do útočného pásma nádherně prosmýkl mezi dvěma hráči soupeře.

Malkin byl hlavním aktérem i další zajímavé situace ve druhé třetině, to když se dostal do potyčky s Curtisem Glenncrosem, ve které oba hráči shodili rukavice.

Do třetí třetiny nastoupili Penguins i s Mattem Cookem, který ke konci té druhé odešel po zákroku loktem Coryho Sariche předčasně do kabin. Naopak se v ní moc neobjevoval Evgeni Malkin, který naskočil jen párkrát a po většinu hry seděl pouze na střídačce. Snad se nebude jednat o nic vážného, což naznačuje komentář trenéra Bylsmy.

"Hodně hrál a schytal pár úderů. Ukazatel skóre v kombinací se skutečností, že zítra hrajem další zápas, nám dovolil jej šetřit," prozradil trenér.

Stav 1:4 v neprospěch domácích korigovali postupně Rene Bourque tečí střílené přihrávky Alexe Tanguaye a poté Olli Jokinen střelou z levého kruhu po nahrávce zpoza brankové čáry.

Vítězství si však Penguins ujít nenechali, Jordan Staal totiž pět sekund před koncem srazil domácí gólem do prázdné branky.

Tučňáci tak vyhráli i druhý zápas na západním pobřeží Kanady, dnes v noci je čeká třetí poslední proti Edmontonu.

"Ukázali jsme hodně dobrých věcí. Dobře jsme hráli i přesilové hry," komentoval průběh zápasu obránce Matt Niskanen. Jeho spoluhráč Jordan Staal byl trochu kritičtější: "Stále máme co zlepšovat, musíme v sobě probudit instinkt zabijáka. Ale je dobré, že jsme vyhráli"

09. 10. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Goertz 1965 (Kanada, 59 let)
Dennis Owchar 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti