Penguins jsou prostě k nezastavení

Když se naposledy Penguins v Continental Airlines Arena střetli s New Jersey Devils, tak na vedoucí tým Atlantické divize ztráceli 5 bodů, zaujímali ve stejné tabulce čtvrté místo a byli celkově třináctí ve Východní konferenci. Takhle vypadalo pořadí před 53 dny.

Po včerejším zápase, který skončil vítězstvím 5:4, ztrácejí ?Tučňáci?(31-17-9) na vedoucí tým Atlantické divize opět pět bodů, avšak nyní jsou těsně za nimi a celkově třetí v celé Východní konferenci. Tým, který měl v prosinci problém dostat se do postupové osmičky, je nyní jedním z nejlepších týmů NHL. Pittsburgh získal ve 21 zápasech 35 bodů (13-0-2). ?Před dvěma měsíci jsme si vůbec nemysleli, že bychom mohli být v této situaci a teď máme Devils nadosah,?řekl nováček Jordan Staal, jenž vstřelil 24. branku sezóny. ?Je to skvělý pocit, ale musíme v tom pokračovat.? Sidney Crosby skóroval poprvé po devíti zápasech, čímž ukončil svou nejdelší sérii bez gólového zápisu. Zároveň si letos proti Devils připsal první kanadské body. Jarkko Ruutu přidal další dvě branky, obránce Robert Scuderi zaznamenal první trefu sezóny. Brankář Marc-Andre Fleury zastavil 27 střel a připsal si 29. vítězství sezóny. Nyní se společně s Tomem Barrassem dělí o klubovou třetí příčku v počtu vítězství za sezónu. ?Hraje jako zkušený gólman,?řekl Staal.

Při posledním setkání obou mužstev Martin Brodeur pochytal 26 střel a připsal si 85. shutout v kariéře. Minulou noc však pustil z prvních tří střel hned dvě a započal tím porážku svého mužstva. ?Je to těžký soupeř. Nikdy nevíte, co máte očekávat, když nad nimi vedete o několik branek,?řekl Crosby. ?Nechci říct, že jsme v závěru polevili, nicméně proti nim musíme hrát vždycky naplno.? Vedoucí muž kanadského bodování v polovině druhé třetiny vyhrál buly, přihrál na modrou Gončarovi, který mu puk okamžitě vrátil zpět. Crosby si posléze sjel k bráně a prudkou střelou zápěstím vstřelil 26. branku sezóny. ?Jsem rád, že mi to tam konečně padlo,?řekl Crosby. ?Chvíli to trvalo, takže jsem rád, že to mám za sebou.?

Penguins měli ve třetí třetině opět problém udržet vedení. Devils brankami Parise a Zajace stáhli náskok soupeře na rozdíl jediné branky a zkusili v závěru powerplay. ?Nechceme, aby se nám tohle stávalo,?řekl Crosby. ?Tenhle zápas byl trochu jiný než ty předešlé. Nedošlo to až na nájezdy. V předchozím zápase jsme nebyli tak často vylučováni, což nás dnes trochu oslabilo. Dnes to bylo trochu jiné, takže z toho zatím nebudeme dělat vědu.? Penguins tak pro změnu po třech vítězstvích v prodloužení vyhráli v základní hrací době. ?Myslím si, že to bylo dobré měření sil,?řekl Ruutu. ?Je zřejmé, že když posloucháme pokyny trenéra, tak jsme schopni porazit kohokoli.?

17. 02. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti