Ottawa - Pittsburgh: Masakr Tučňáků

První zápas play-off Senators vypadali jako rozjetá mašina. Superstar Sidney Crosby a mladí Penguins najednou zmizeli z dohledu a led ve Scotiabank Place ovládli hráči v červeném, kteří porazili svého soupeře 6:3 a ujali se vedení v sérii 1:0.

Joe Corvo, Mike Fisher, Peter Schaefer a Chris Neil si připsali po dvou bodech, zatímco Dany Heatley, Mike Comrie, Tom Preissing vstřelili po jednom gólu. Senators si zlepšili týmovou statistiku prvních zápasů play-off na 7-8 a rázně vykročili za postupem do druhého kola. ?Hráli jsme skutečně dobře. Takhle se mi to líbí. Odvedli jsme dobrý kus práce,?řekl trenér Senators Bryan Murray. ?Hodně nám pomohli diváci. Chtěli jsme sérii začít co nejlépe. Je to sice první zápas, ale i přesto si myslím, že je to obrovské pozitivum.?

Tato série měla být papírově vyrovnaná, avšak když Dany Heatley vstřelil na začátku třetí třetiny gól na 4:1, o vítězi bylo rychle rozhodnuto. Převaha byla tak obrovská, že brankář Pens Marc-Andre Fleury poté, co pustil na 36 střel šest branek, se nechal na závěrečných devět a půl minuty vystřídat Jocelynem Thibaultem.

Koncertu hráčů v poli pouze sekundoval brankář Ray Emery, který byl první dvě třetiny prakticky bez práce. Sice byl ve druhé třetině překonán Jordanem Staalem, ale zbylé dva góly Penguins (Gonchar, Crosby) již přišly v době, kdy o nic nešlo. ?I za stavu 6:1 jsme se drželi naší koncepce. To je důležité. Jsme pozitivně naladěni,?řekl Emery.

Klíčem k úspěchu Senators byla eliminace Crosbyho a Evgeni Malkina. Crosby na ledě nebyl vůbec vidět do konce druhé třetiny, kdy mu nebyl uznán gól za úmyslné kopnutí. Čerstvý vítěz kanadského bodování se nakonec gólu dočkal, když 49 sekund před koncem vstřelil první branku v play-off. I tak si ho po většinu zápasu pohlídala obraná dvojice Anton Volchenkov ? Chris Phillips, která nastupovala záměrně ve stejnou dobu.

?Když hrajete naplno, tak se výsledky vždycky dostaví,?řekl Phillips. ?Měli jsme skutečně hodně šancí. Je to výsledek hry celého týmu.? Penguins by se dnes dali popsat jediným slovem: Nervózní. Vypadali jako lovná zvěř. Špatnou zprávou navíce je, že se to děje v play-off. ?Takový začátek jsme nečekali. Musím uznat, že nás Ottawa přehrála v každém aspektu hry,?řekl trenér Penguins Michel Therrien.

Již první třetina skončila na střely drtivou převahou 16:4 pro domácí. Nebylo proto překvapením, že Sens vedli hned zkraje 2:0. ?Moc jsme jim toho nedovolili. Nasadili jsme hned zkraje ostré tempo,?řekl Comrie. ?Víme, že to bude dlouhá série, proto byl pořádný začátek velice důležitý.? Zatímco se Penguins budou oklepávat z tvrdé porážky, obě mužstva mají dva dny volna. Další zápas začíná v sobotu opět v Ottawě. Senators mají v případě prvního vítězství v sérii statistiku postupu 3-3.

12. 04. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Goertz 1965 (Kanada, 59 let)
Dennis Owchar 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti