NHL zaručuje setrvání Penguins

Fanoušci Penguins si mohou oddychnout. Zdá se, že NHL a místní politici odvedli velký kus práce, aby klub zůstal ve svém dosavadním působišti.

V závislosti na prohlášení lidí, jenž proces prodeje sledují z blízka, jsou Penguins připraveni prodat klub zájemci s nejvyšší nabídkou. Z několika zájemců nakonec zbyli čtyři, neboť NHL požaduje, aby ten, kdo klub koupí, spolufinancoval a postavil novou arénu. Navíc se nový majitel musí připojit k dohodě s Isle of Capri, jenž věnují v případě získání licence 290 milionů dolarů na stavbu nové haly. Vlastníci Penguins v čele s bývalou hvězdou NHL Mariem Lemieux by prodej údajně rádi zkompletovali na začátku příští sezóny, tedy někdy v říjnu. Problémy vyvstaly ohledně možnosti, že by Isle o Capri nezískalo licenci a nový majitel by klub přestěhoval. NHL však této možnosti zabrání, jak je to půjde. Sice neexistuje žádný veřejný dokument, avšak mluvčí NHL Frank Brown uvedl, že klub se bude stěhovat pouze tehdy, pokud budou vyčerpány všechny možnosti záchrany. Zatímco největším problémem zůstává nová hala, NHL pravděpodobně bude stát o záchranu dokud bude aktivní plán na její postavení. Ten se v poslední době stále více blíží realitě, neboť Penguins získali přísliby od některých společností působících ve městě a s příspěvkem by údajně přišlo i město.

Nový majitel by mohl mít zájem na tom, aby se okolnosti ohledně nové haly všemožně stěžovaly a aby nakonec došlo k přestěhování. Není náhodou, že nejmenovaný zájemce pochází z Kanady. Všeobecně se věří, že poslední čtyři zájemci, jenž jsou ochotní zaplatit více jak 150 milionů dolarů, k něčemu takovému nepřistoupí a jejich zájem na postavení nové haly zde bude.

Poslední zájemci jsou:

Rodák z Toronta a bussinessman z Hartfordu Sam Fingold, jenž má kontakty na Kansas City, věří, že plán na výstavbu haly vyjde. Do koupě jde společně s otcem a bratem, přičemž vlastnictví týmu by byla rodinná záležitost.

Lawrence Gottendiener z Bostonu, má neznámé společníky, a chce klub ponechat zde nebo ho přestěhovat do Hartfordu.

Andrew Murstein z New Yorku chce klub koupit společně se skupinou místních investorů včetně bývalého hráče amerického fotbalu Dana Marina.

Jim Renacci z Ohia chce rovněž tým zachovat v Pittsburghu. Společníkem mu je rodák ze západní Pennsylvánie George Karl, trenér Denver Nuggets.

18. 07. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti