Nejdelší rozstřel v sezóně

Několik týdnů zpět, Penguins začli s prodejem balíčku osmi lístků, jehož promotérem je Sydney Crosby č.87. Fanoušci si tak mohli koupit lístky na osm utkání v ceně sedmi.

Po dvou třetinách zápasu proti New York Islanders, který skončil 3:2 po samostatných nájezdech, by však měli Penguins začít s prodejem jiného balíčku ? s promotérem Konstantina Kolcova č.71. Ten by obsahoval nabídku sedmi zápasů a fanoušci by mohli přijít jenom na jeden.

První dvě třetiny totiž předváděli hrozný hokej. Islanders, kterým se v těchto dnech navíc vůbec nedaří, je přehrávali ve všech herních činnostech. Nicméně hokej se hraje celý zápas. Penguins překvapivě nastoupili do závěrečné jako vyměnění. Soupeře přestříleli 12:5 a dvěma góly v řadě srovnali nepříznivé skóre. Zároveň výrazně pomohl Jocelyn Thibault, který zneškodnil několik nebezpečných střel. ?Příště musíme podat stejný výkon jako dnes za poslední třetinu,? řekl Crosby. ? Máme opravdu hrozné začátky a pak jenom dotahujeme.? Kdyby Penguins pokračovali ve výkonech z prvních dvou třetin zápas by nikdy nedošel do prodloužení či do samostatných nájezdů. Právě nekonzistentní výkon je připravil o dva body. V nájezdech pak definitivně ukončil naději na plný bodový zisk Jason Blake, který tak ukončil nejdelší sérii samostatných nájezdů v dosavadní sezóně. Jeho nepříliš podařený pokus se sotva dostal za brankovou čáru, poté co Thibault trochu zazmatkoval. ?Neměl jsem puk pod kontrolou a on to tam se štěstím dostrkal,? popisoval situaci Thibault. ?Určitě to byla má chyba.?

Před Blakeovou trefou byli za Islanders úspěšní ještě Shawn Bates a Trent Hunter, přičemž Alexeje Yashina, Miroslava Šatana, Marka Parrishe, Roberta Nilssona, Mikea Yorka a Arrona Ashama Thibault vychytal. Na druhé straně si Rick DiPietro neporadil s Crosbym a Erikem Christensenem. Mario Lemieux , Mark Recchi, Ziggy Palffy, Kolcov, Lasse Pirjeta, John LeClair a Ryan Whitney byli neúspěšní. V případě Lemieuxe už to začíná být vážná věc, neboť Mario v letošní sezóně neproměnil už třetí nájezd v pozápasovém rozstřelu.

Téměř šest týdnu od začátku sezóny se tak Penguins stále nalézají na posledním místě Atlantické divize a play off se zdá být stále v nedohlednu. ?Musíme najít způsob jak to otočit,? řekl Christensen. ?Můžeme říkat, že je teprve začátek sezóny, ale brzy už může být pozdě. Musíme začít vyhrávat.?

15. 11. 2005, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti