Nádherný gól Crosbyho dokonal zkázu Coyotes

Za 23 domácích zápasů nebyli Phoenix Coyotes schopni vyprodat domácí utkání. Pak do města přijeli Penguins a Sidney Crosby a rázem z toho byla plná hala.

A určitě ani Crosby, ani ostatní jeho spoluhráči nezklamali, navíc 18 495 diváků skutečně umělo hosty ocenit. Celkem sedm hráčů Penguins si připsalo branku, včetně nejhezčího letošního gólu mladíka Crosbyho, a rovněž sedm hráčů mělo více než jeden bod. Vítězství 7:2 nad Coyotes upravilo statistiku Penguins na 23-17-8, ale hlavně jim zařídilo další dva důležité body. ?Tučňáci? nyní vyhráli tři utkání v řadě, navíc dvakrát zcela rozhodujícím způsobem. Proti soupeřům z Pacifické divize Pittsburgh letos vyhrál 4 z pěti zápasů. Gól, o kterém se však ještě dlouho bude mluvit, vstřelila největší hvězda hostů v přesilovce ve třetí třetině. Crosby dostal jednou rukou puk před bránu, kde byl podražen útočníkem Coyotes Fredrikem Sjostromem. Při pádu však stačil vystřelit z backhandu střelu, která skončila pod břevnem Tellqvistovy branky.

?Jenom jsem spadnul,?řekl Crosby. ?Někdy musíte hrát do posledního zlomku vteřiny. Naštěstí jsem měl dost času, abych vystřelil.? Brankář Coyotes by určitě rád vzal zpátky jiné momenty. Kupříkladu gól Ronalda Petrovického, který byl posledních šest zápasů jako zdravý náhradník, na 6:2. Slovenský útočník si v utkání připsal první letošní trefu a navíc přidal další asistenci. Crosby a Recchi si oba připsali čtyři body (1+3), Ryan Malone, Jarkko Ruutu, a Ryan Whitney měli každý gól a asistenci a obránce Gončar si připsal dvě nahrávky. Brankář Jocelyn Thibault pochytal 22 střel a připsal se teprve druhé letošní vítězství. ?Bylo to vítězství celého týmu, které zakončilo veleúspěšný výlet na hřištích soupeřů,?řekl trenér Michel Therrien. ?Před přestávkou jsme hráli skutečně dobře, ale po ní je to snad ještě lepší. Náš týme se stále vyvíjí a tyhle výsledky nám k tomu v mnohém dopomohou.?

Byl to sedmý letošní zápas, kdy Penguins nastříleli 7 a více branek. Navíc si Crosby letos počtvrté připsal 4 body. Tahoun Penguins má na svém kontě již 77 bodů, což dělá v kanadském bodování na druhého Ovečkina náskok již o dvě cifry. ?Bylo to hlavně vítězství týmu a my tahle vítězství proti takhle těžkým soupeřům potřebovali,?řekl Crosby. ?Poté, co jsme získali vedení, jsme ho již nepustili. Na zápas se přišlo podívat hodně našich rodičů a to nám možná dodalo motivaci.? Malone vstřelil první branku zápasu již po 24 sekundách hry a Coyotes museli po celý zápas pouze dotahovat. K vyrovnání došlo pouze v polovině první a druhé třetiny, jinak však Penguins pouze navyšovali skóre. Osud Phoenixu zpečetily zvláště trefy Whitneyho a Ruutua.

Pittsburgh vedli na začátku třetí třetiny již po osmnácté v sezóně, což vzhledem ke statistice dávalo tušit, že vedení nepustí (statistika 13-0-4 pokud mužstvo na začátku třetího dějství vede). Pro Penguins to navíc byl poslední zápas se soupeřem ze Západní konference. Nyní je čekají tři zápasy doma a prvním soupeřem bude v úterý Florida.

28. 01. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dan LaCouture 1977 (USA, 47 let)
Francois Leroux 1970 (Kanada, 54 let)
Ondrej Nemec 1984 (Česká republika, 40 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15285 hlasů, 23% (15285)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66427
Tento den v minulosti