Marnost nad marnost

Není to tím, že by hráli nějak nekoncentrovaně či měli špatný systém. Opak je pravdou, avšak výsledky stále nejsou.

Večer co večer Penguins odehrají utkání podle stejného scénáře. Rozhodující jsou však výsledky a tým dnešní porážkou s Philadelphií 4:2 rozšířil počet zápasů bez bodu na deset utkání. ?Další těžce stravitelná porážka,? řekl trenér Michel Therrien. Už to není jenom o porážkách. Je to o tom, jak jsou všechny porážky stejné. Každý večer hrají tvrdě, dobře chytá gólman a dokáží si vytvořit hodně šancí ke skórování. Pak udělají pár chyb či soupeř chvilkově zahraje dobře a je z toho prohra.

?Stane se nám to každý večer,? řekl brankář Marc-Andre Fleury. ?Je těžké takhle prohrávat.? Frustrace s prohraných utkání se mohla dnes projevit v klíčovém vhazování Maxima Talbota proti Peteru Forsbergovi dvě minuty před koncem, když stav utkání byl 2:2. Forsberg přihrál dozadu na Deriana Hatchera a ten nahodil puk k bráně. Ten tečoval Mike Knuble a vstřelil tak vítězný gól utkání.

?To bylo klíčové vhazování,? řekl Therrien. ?Jsem si jist, že si to bude nadlouho pamatovat.? Gól tak pochopitelně jde na vrub Talbotovi. Sám hráč to popsal velice stručně. ?Michel řekl, ať jdu na led. Prohrál jsem vhazování a vstřelili z toho gól,? řekl.

Do prázdné brány pak 5 sekund před koncem pečetil Simon Gagne, když se krátce předtím nepodařilo Crosbymu sklepnout LeClairovo nahození na Niittymakiho. Velká šance na vyrovnání tak vyústila v katastrofu. ?Byl jsem blízko. Snažil jsem se to tam tečovat,?řekl Crosby. ?Bohužel neúspěšně.? Filmování pádu je svárem obou týmů od 16. listopadu, kdy Forsberg z něho obvinil Crosbyho. Čas ukázal, že to asi nebude pravidlem, když v dalších šesti zápasech žádný hráč Penguins nefilmoval. Paradoxně to tak bylo v posledních dvou zápasech doménou hráčů Flyers. Dnes to byl útočník Sami Kapanen když ?zviditelnil? Crosbyho faul. Minulé utkání to pro změnu byl obránce Hatcher.

Penguins byli v první třetině celkem čtyřikrát vyloučeni a ani jednou neinkasovali, což poukazuje na jisté zlepšení při hře v nerovnoměrném rozložení hráčů na ledě. Avšak několik vteřin po čtvrtém vyloučení otevřel skóre Michal Handzuš a ve druhé části zvýšil vedení Petr Nedvěd na 2:0. Zdálo se, že Flyers kontrolují utkání, ale Mark Recchi dorazil na Niittymakiho záda střelu Roba Scuderiho a opět bylo o co hrát. Pak opět přišla chvíle dua Crosby- Ouellet, když prvně jmenovaný perfektním pasem našel nejúspěšnějšího střelce Penguins z posledních zápasů a ten se nemýlil. Měl to být obrat v zápasu. ?Byli jsme zpátky ve hře,?řekl Fleury.

Avšak gól Mika Klubla dvě minuty před koncem udělal čáru před rozpočet. Penguins sice prohráli, ale s jistou dávkou optimismu do dalších utkání. ?Nemáme dobré výsledky, ale snažíme se,? řekl Crosby. ?A právě naše úsilí nám dříve či později vyhraje nějaké zápasy.?

24. 01. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Kristopher Letang 1987 (Kanada, 37 let)

Brett Sterling 1984 (USA, 40 let)
Mario Larocque 1978 (Kanada, 46 let)
Peter Skudra 1973 (Lotyšsko, 51 let)
Philippe Dupuis 1985 (Kanada, 39 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti