Recchi zpátky k Penguins?

Od 9. března, kdy byl Marc Recchi vyměněn do Caroliny, se toho hodně změnilo. Jeho touha hrát za Pittsburgh však ne. A i když Penguins nejsou připraveni získat ho zpět, možnost jeho návratu nevylučují.

Generální manažer Penguins Ray Shero včera odcestoval, avšak skrze mluvčího zanechal zprávu, která nemění stanovisko z minulého týdne, kdy řekl, ?Uvidím, jak se ta věc vyvine?. Recchiho agent Rick Curran zmínil, že o jeho klienta má zájem pět klubů. Pouze Carolina měla možnost získat Recchiho i na další sezóny, avšak plat 2,28 miliónu dolarů odmítla a Recchi se stal volným hráčem bez omezení. Rozhodnutí, zda budou Penguins o člena vítěze letošního Stanley Cupu usilovat, bude na pořadu dne tak v polovině tohoto měsíce; Recchi, jenž v Pittsburghu trvale s rodinou bydlí, je na dovolené a vrátí se až příští týden, což je datum, kdy se rovněž vrací Shero. Do té doby má GM Penguins čas na to, aby promyslel všechny možnosti ohledně zisků volných hráčů nebo případných výměn. V případě Recchiho se stále rozmýšlí.

?Uvidím až podle toho, jak dopadnou výměny, jak to nakonec skončí,? řekl Shero. ?Nikdy jsem neřekl nikdy. Asi takhle je to předmětem zájmu.?

Curranovi tento ?umírněný? přístup Penguins v žádném případě nevadí.

?Ray chce promyslet všechny možnosti, přičemž obě strany nic neučiní bez rozmyslu,? řekl. Recchi byl dobrým přítelem Craiga Patricka a tento vztah v mnohém usnadnil přestup z Philadelphie v roce 2004. Ačkoli byl Patrick na jaře nahrazen Shero, Curran zmínil, že Recchi si před dvěma lety vybral Pittsburgh z mnoha důvodů a Patrickův odchod nemůže nic změnit na tom, aby zde mohl opět hrát. ?Není to tak dávno, co se rozhodoval dosti podobně,? řekl Curran. ?A já si myslím, že jeho důvody jsou stejné jako tehdy [v roce 2004]. Stále má kladný vztah k městu i ke klubu.?

Recchi, člen vítězného týmu Penguins z roku 1991 a dlouholetý oblíbenec fanoušků Mellon Areny, měl však na konci posledního působení v Pittsburghu neshody s mladými hráči. Recchiho vztah k Sidney Crosbymu byl údajně napjatý, avšak hvězda posledního Mistrovství světa proti jeho návratu nic nemá. ?Nevidím v tom žádný problém,? řekl Crosby.

Curran přiznal, že mezi nimi byly nějaké neshody, ale odmítl je specifikovat. Údajně šlo o to, že Recchi nebyl spokojen s některými způsoby mladého hráče, nicméně povšechně prý plnil roli veterána. ?Když přišel zpátky do Pittsburghu, jeho úkolem bylo připravit mladé hráče tak, aby ze své výkonnosti vytěžili maximum,? řekl Curran. ?Je toho názoru, že každý je odpovědný za své chování. Pokud je potřeba něco sdělit, Mark z pozice zkušeného hráče nikdy neváhá.?

Pokud Recchi něco sdělil teprve osmnáctiletému Crosbymu, svár patrně netrval dlouho. Poté, co byl Recchi vyměněn, Crosby ho požádal o podpis na hokejku, se kterou vstřelil první gól v NHL, při němž Recchi asistoval. A když Carolina vyhrála Stanley Cup, Crosby svému bývalému spoluhráči poslal textovou zprávu s blahopřáním. Pokud se tihle dva oba setkají, bude to v úplně jiném týmu než jaký zde byl před několika týdny. ?Ray se snaží dát tým dohromady,? řekl Curran. ?Mark si uvědomuje, že by zde byl v jiné situaci než před dvěma lety.?

07. 07. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti