Malkin opět rozhodoval, sekundoval mu Jeffrey

Po těžkém utkání v New Yorku Penguins přivítali na domácím ledě tým Monrealu a přestože dvakrát prohrávali o dvě branky, vybojovali nakonec dva body a pátou výhru v řadě. Hlavním mužem utkání byl opět kdo jiný než Evgeni Malkin, který těsně před koncem vybojoval prodloužení a poté rozhodl v samostatných nájezdech. Tentokrát mu zdatně sekundoval Dustin Jeffrey, který si připsal dva góly a asistenci.

Než se Penguins stihli po začátku zápasu rozkoukat, už prohrávali 0:1. Gól jim vstřelil Lars Eller, ke kterému se dostal puk po náhodném odrazu od brusle Deryka Engellanda. Dánský útočník ho ihned pohotově uklidil do branky.

Pens odpověděli po třech a půl minutách, kdy se po krásné individuální akci prosadil obránce Kristopher Letang. Na modré čáre se nejprve zbavil Travise Moena, poté objel i Tomáše Plekance a zprava se dostal až před brankáře Petera Budaje. Toho překonal z boku backhandovým pokusem.

Z vyrovnání se však Tučňáci neradovali dlouho. Po ztrátě puku ve středním pásmu se na ně řítil Andrei Kostitsnyn společně s Eric Colem. Prvně jmenovaný ještě Fleuryho nepřekonal, druhý však dorážkou už ano.

V čase 02:57 za stavu 0:1 vyzval Chris Kunitz k pěstnímu souboji, který však neměl vítěze, Maxe Paciorettyho za to, že před dvěma měsíci vyřadil na dlouho ze hry Kristophera Letanga.

Do konce třetiny se ve slibných šancích objevili Craig Adams a Eric Tangradi, oba po přihrávkách zpoza branky.

Canadiens měli největší příležitost ve vlastním oslabení, když se do úniku dostával Tomáš Plekanec, kterého ale výborně zastavil vracející se a skvěle hrající Kristopher Letang.

Do druhé třetiny nastoupili Penguins oslabeni o Brookse Oprika, který si odpykával trest za hákování a v oslabení po minutě a devíti sekundách hry inkasovali. Zápěstím se z mezikruží trefil po přihrávce Tomáše Kaberleho Andrei Kostitsyn.

Po šancích Jamese Neala a Pascala Dupuise snižoval na 2:3 v šestadvacáté minutě zápasu Dustin Jeffrey, když se prosadil v oslabení pro přihrávce Zbyňka Michálka. Český bek zachytil jakési vyhození P.K. Subbana a ihned puk servíroval před branku, kde číhal osamocený Jeffrey.

Po vstřeleném gólu se Pens dále hnali za vyrovnáním, Budaje prověřili Paul Martin, Tyler Kennedy nebo pěknou tečí Evgeni Malkin. Sám na brankáře se také po přihrávce Joe Vitaleho řítil Dustin Jeffrey. Z gólu se ale opět po chybě v obraně radovali hráči Canadiens.

Vše začalo přihrávkou Petera Budaje, který vyslal do útoku Erica Coleho. Ten se dostal do útočného pásma, kde ihned přihrával z druhé strany najíždějícímu Maxi Paciorettymu, který zavěsil do odkryté branky.

Do třetí třetiny nastoupili Penguins s odhodláním stáhnout dvougólový náskok soupeře. Po třech a půl minutách začal úkol plnit Dustin Jeffrey, který překonal Budaje krásnou střelou zápěstím z mezikruží. Gólem nejenže snížil na 3:4, ale potrestal i přehlédnutou hůl v obličeji Steva Sullivana.

Po tomto gólu se hrálo dlouho bez branek, fanoušci Penguins se však prohry nemuseli vůbec bát, protože Evgeni Malkin si ještě nevybral svůj vstřelený gól. To se stalo v čase 57:17 a ruský útočník se prosadil svoji snad nejtypičtější střelou - z první z pravého křídla.

V prodloužení se hrálo bez vyložených šancí. Diváky tak vzrušila pouze situace, kdy se opět předvedl jeden z nejzákeřnějších hráčů souteže P.K. Subban, který těsně před mantinelem zezadu svým typickým způsobem podrazil Chrise Kunitze.

V samostatných nájezech se pak prosadil jediný hráč. Pokud prozradíme, že se jednalo o hráče Penguins, nebudeme muset patrně nic dodávat a všem bude jasné, že se jednalo o Evgeni Malkina. A taky, že ano. Ruský útočník nejneže vybojoval prodloužení a tím i jeden bod, ale rozhodl i v nájezdech a tím získal i bod druhý.

21. 01. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti