Malkin hattrickem a pěti body režíroval vysokou výhru 8:3

Den po prohře 3:6 v Ottawě dostali Pens šanci napravit si reputaci v domácím utkání proti Buffalu a chopili se jí jak se patří. Svého soupeře porazili vysoko 8:3, když si pět bodů připsal Evgeni Malkin a svůj první gól v NHL vstřelil obránce Simon Despres.

Pittsburgh vlétl do zápasu ve velkém stylu a už po prvních deseti minutách vedl 3:0. O branky se postupně postarali do hlavního týmu z farmy nedávno povolaní Jason Williams a Simon Despres, třetím gólem je pak doplnil Evgeni Malkin.

Jason Williams se prosadil ve třetí minutě tvrdou střelou od modré čáry skrytou za obráncem, když vnikal do útočného pásma. Nic nevymýšlel a ihned jak mohl, tak napřáhl a vystřelil. Gól pro něj znamenal první trefu v dresu Penguins.

První gól v dresu Tučňáků vstřelil o asi čtyři minuty později v přesilové hře i obránce Simon Despres, pro mladého obránce to byla zároveň vůbec první trefa v NHL. Despres se prosadil střelou z první z pravého kruhu po závaru v útočném pásmu a křížné přihráce Tylera Kennedyho.

Na 3:0 zvyšoval v desáté minutě poslední dobou fantasticky hrající Evgeni Malkin. Ryana Millera překonal střelou zápěstím z mezikruží po pěkné spolupráci s Chrisem Kunizem.

Chvíle Buffala, konkrétně Thomase Vaneka, přišla v čase 12:55. Rakouský útočník prostřelil Fleuryho střelou zápěstím ze středu hřiště.

Penguins tento moment nijak nerozhodil a dál se prosazoval. Čtvrtý jeho gól vstřelil dvě a půl minuty před první sirénou opět Evgeni Malkin. Tentokrát se prosadil nájezdem z pravé strany a backhandovou střelou z hranice brankoviště. Na gól si připsal asistenci obránce Carl Sneep, který si tak připsal první bod v NHL. Z brány puk lovil už Jhonas Enroth, který Millera vystřídal po třetím inkasovaném gólu.

Do druhé třetiny nastoupily Šavle opět s Millerem v brance, gólům padajícím do jejich branky to však nezabránilo. James Neal totiž hned v první minutě zvyšoval v přesilové hře střelou z první z pravé strany na 5:1. Gólu předcházela přihrávka Evgeni Malkina, který si ještě předtím vychutnal naznačením střely bez hole bránícího Paula Gaustada.

Po tomto góle se obraz hry trochu zklidnil, celkem dlouho se hrálo bez vyloženžch šancí. Dvě minuty před koncem druhé třetiny se pak na výlet do útočného pásma vydal obránce Deryk Engeland a střelou zápěstím z levého kruhu vstřelil svůj druhý gól v sezóně. Asistenci si připsal Pascal Dupuis a zaznamenal tak třístý bod v NHL.

Ve třetí třetině se gólostroj nezastavil. Sabres nejprve snižovali dvěma trefami o které se postarali Luke Adam a Paul Gaustad na 3:6, aby poté přišly další chvíle famózního Evgeni Malkina.

Ten nejprve dorážkou vlastní střely završil hattrick a poté asistoval také na brance Chrise Kunitze. Asistenci Malkin zařídil tak, že vjel do útočného pásma, mohutným nápřahem naznačil střelu, ale místo ní přenechal zadovkou puk Kunitzovi, který z relativně velké vzdálenosti překonal Enrotha, který pro třetí třetinu opět vystřídal Millera.

I tento zápas se bohužel neobešel bez zraněného hráče Pitsburghu. Tentokrát ho kvůli zranění ve spodní části těla nedohrál železný muž Craig Adams.

18. 12. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti