Letangova pomsta

K dalšímu zápasu putovali Penguins do Montrealu, kde se střetli s místními Canadiens a porazili je 4:3 v prodloužení, prestože prohrávali už 1:3. Hrdinou zápasu se stal obránce Kristopher Letang, který byl nejprve na konci třetí třetiny jedním z hráčů Montrealu krvavě zraněn, aby se pak v proloužení pomstil a vstřelil vítězný gól.

Trenér Dan Bylsma se rozhodl do zahajovací sestavy Penguins postavit obě své největší hvězdy Evgeni Malkina i Sidney Crosbyho a tento tah se vyplatil už po jednadvaceti sekundách hry, kdy prvě jmenovaný vstřelil první gól zápasu.

Chris Kunitz zatáhl puk do útočného pásma a z pravého kruhu se snažil vystřelit. Puk se po několika odrážkách dostal k Malkinovi, který nejprve trefil tyč a až poté zasunul odražený puk do branky, kterou hájila montrealská jednička Carey Price.

Canadiens odpověděli o pouhou minutu a půl později, když Marc-Andre Fleuryho, který se opět postavil mezi tyče Pittsburghu, překonal střelou zápěstím z levého kruhu Travis Moen.

Velmi podobný gól dal Montreal také v osmé minutě, když se z prakticky stejného místa, tentokrát však střelou příklepem po zpětné přihrávce Davida Desharnaise, trefil Max Pacioretty.

Penguins byli v této fázi zápasu horším mužstvem, větší šanci si připravil pouze James Neal. Montrealští pak zahrozili minimálně dvakrát, v obou případech byl v šanci Eric Cole. Jednou při přesilovce na hranici brankoviště, podruhé pak při samostatném úniku. Fleury dokázal obě šance zneškodnit.

Druhá třetina se odehrála ve znamení tlaku Penguins, kteří se z gólu poprvé mohli radovat hned na jejím začátku, když po přihrávce Crosbyho z rohu hřiště dostal puk do branky Chris Kunitz. Videozáznam však ukázal, že branky bylo dosaženo rukou a tak nebyla uznána.

Pens tuto třetinu vyhráli 16:5 na střely, na góly to však bylo 1:1. Za Montreal vstřelil gól ve dvaatřicáté minutě Eric Cole. Nejprve nastřelil tyčku a poté se puk nešťastně odrazil od Fleuryho do branky.

Penguins se nevzdali a dál dobýjeli montrealskou branku. Po šancích Neala a Malkina byli za svou snahu odměněni tři minuty a dvacet sekund před druhou sirénou gólem Pascala Dupuise, který z otočky střelou příklepem překvapil Price.

Celou třetí třetinu pokračoval tlak Pittsburgh a jeho snaha vyrovnat. Za brankovou čáru dostal při samostatatném úniku v oslabení puk opět Chris Kunitz, ale opět mu gól nebyl uznán. Tentokrát protože dotlačil do branky společně s pukem i brankáře poté, co bylo odpískáno.

Co se nepodařilo Kunitzovi dokázal tři a půl minuty před koncem základní hrací doby Jordan Staal. Toho vyslal do úniku krásnou přihrávkou Evgeni Malkin, Staal zakončil pěkným forehandovým blafákem.

Do konce třetí třetiny už gól nepadl, stala se však jiná věc stojící za zmínku. Max Pacioretty srazil k zemi Kristophera Letanga, který se zrovna snažil vystřelit. Hit vypadal hrůzostrašně a na ledě se objevila i krev, Letang se však otřepal a ve zkrvaveném dresu pokračoval v zápase.

Čas jeho odplaty přišel na začátku třetí minuty prodloužení. James Neal vystřelil na branku, Price sice zasáhl, ale netušil, kde se nachází puk. Rozhodčí nechali hru pokračovat, přičemž Letang si koutouč našel dostal ho do branky. Pens tak vyhráli 4:3 po prodloužení a upevnili si vedení jak ve Východní konferenci, tak v celé lize.

27. 11. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Alek Stojanov 1973 (Kanada, 51 let)
Andy Chiodo 1983 (Kanada, 41 let)
Bob Stumpf 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti