Kennedyho příběh: Z farmy do prvního útoku

Tyler Kennedy letos za Penguins odehrál 19 zápasů, během kterých vstřelil šest gólů, připsal si čtyři asistence a dostal se do elitního útoku Penguins.

Kennedy se také nepřímo postaral o odchod veterána Marka Recchiho do Atlanty, když v sestavě zaujmul jeho místo. Skutečnou vinu však Kennedy samozřejmě nenese, Recchi si v 19 zápasech připsal pouhé dva góly a šest asistencí, to je skutečný důvod toho, proč byl vyřazen z kádru Penguins. Dá se však říci, že povolání Kennedyho z farmy Recchiho odchod urychlilo. Ukázalo se totiž, že Tučňáci mají za Recchiho plnohodnoutnou náhradu a nemusejí tedy mít strach o díru v sestavě.

"Ukázal nám, že je schopen hrát na úrovni NHL," řekl kouč Pens Michel Therrien.

A nejen to. Ukázal také dost na to, aby mohl být zařazen na pravé křídlo elitního útoku Penguins vedeného Sidneym Crosbym. Poprvé se zde ukázal 13. 12. ve třetí třetině prohraného zápasu s Ottawou. V posledním, vyhraném zápase na ledě New York Islanders, už v první řadě nastupoval od začátku zápasu.

Shodou okolností se stal mužem, který vítězství zařídil. V druhé polovině druhé třetiny zápasu, v čase 34:16, vstřelil po přihrávce Jordana Staala vítězný gól zápasu.

"Způsob jeho hry se mi zamlouvá," chválil hráče Therrien a dodal: "Nechtěl jsem ho ke Crosbymu postavit hned na první střídání, nemá ještě tolik zkušeností a možná by nemusel zvládnout ten tlak. Proto jsem jej do prvního útoku jsem postavil až při druhém nebo třetím střídání."

Kennedy se trenérovi odvděčil svým prvním tříbodovým zápasem v NHL, kromě rozhodujícího gólu si totiž připsal i dvě asistence u gólů předchozích. Pochválil ho i trenér soupeře Ted Nolan, který stejně jako Kennedy pochází z města Sault Ste. Marie v Ontariu.

V prvním útoku Kennedy nahradil Colby Armstronga. Jak dlouho v něm bude spolupracovat se Sidneym Crosbym a Ryanem Malonem se uvidí. Jeho výtečné bruslení, zápal a útočné schopnosti však naznačují, že by to nemuselo být krátce. "Přinese rychlost a už ukázal, že umí dát i nějaké góly," těší se na spolupráci Crosby.

Další útočník Penguins, Jordan Staal, zná Kennedyho z Ontario Hockey League, kde proti sobě párkrát nastoupili. "Tyler je hráč se schopnostmi pro první nebo druhý útok NHL," vyjádřil se o něm minulý týden.

Povýšení Kennedyho do prvního útoku naznačuje, že se do farmářského celku ve Wilkes/Barrie Scranton tuto sezónu už nepodívá. Stále však nemá v okolí Pittsburghu stálé bydlení. Noci tráví v hotelu, který mu platí klub. "Jsem se svou hrou spokojený, ale vím, že pokud začnu hrát špatně, hned putuji směrem Wilkes/Barrie. Každý zápas musím odehrát co nejlépe, abych trenérům ukázal, že mi v jakékoli situaci mohou důvěřovat," komentuje své působení v týmu Kennedy.

Během svého působení v klubu se však Kennedy dopustil i nějakých drobných chyb. Například ve zmiňovaném zápase s Ottawou byl v šanci, která si žádala rychlou střelu. Kennedy však zbytečně čekal, aby pak na Martina Gerbera, brankáře soupeře, vyslal neškodnou střelu backhendem. "Měl jsem prostě hned střílet, torchu jsem podcenil situaci a přecenil své síly," uznává chybu Kennedy. Chyb se však doupuštějí všichni a je důležité se z nich poučit.

"Je to odhodlaný mladík. Dokud bude pracovat tak tvrdě jak doteď, bude pro klub posilou," uzavírá Therrien.

17. 12. 2007, Will





Další články týkající se hráče Tyler Kennedy

13. 09. 2013 - Třetí řada se výrazně obmění
30. 09. 2011 - Kennedy míří do elitního útoku
01. 10. 2008 - Tyler Kennedy: z vyjukaného nováčka stabilním členem sestavy





Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti