Jordan Staal v prodloužení rozhodl o výhře Pens

Výrazně posíleni o hráče z farmy nastoupili Penguins v nočním duelu proti Los Angeles Kings. A i díky nim dokázali po dvou bezbodových zápasech zvítězit 2:1 v prodloužení. Brankář Marc-Andre Fleury si připsal dvaatřicet úspěšných zásahů.

Do utkání z již známých a omýlaných důvodů nemohli nastoupit Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Mark Letestu, Arron Asham, Chris Kunitz ani Matt Cooke. Proto je nahradili z farmy povolaní Brett Sterling, Dustin Jeffrey, Chris Conner, Nick Johnson a Joe Vitale.

A nevedli si vůbec zle. První jmenovaný dokonce vstřelil v první třetině úvodní gól zápasu, na který mu nahráli Jeffrey s Johnsonem. "Střídal jsem jako poslední z našeho útoku a snažil se co nejrychleji dostat do útočného pásma. Najednou jsem se ocitl s pukem v šanci a doufal, že ji proměním," popsal situaci Brett Sterling.

Chvíli před tímto gólem se na druhé straně kluziště vyznamenal obranným zákrokem Zbyněk Michálek. Jason Willimas si obhodil brankáře Fleuryho a už se chystal zakončit do prázdné branky, když tu mu v tom prakticky na brankové čáře zabránila Michálkova hůl. "Mohli jsme prohrávat 0:1. Byl to jeden z těch velkých momentů, které ovlivňují zápasy. A současně taky situace, od kterých tu jsem, abych řešil," prozradil Michálek.

Vedení Tučňákům vydrželo asi jedenáct minut, v osmnácté minutě první třetiny totiž vyrovnal Jared Stoll. Najel si z levé strany, zpracoval tečovanou poskakující přihrávku, kterou nedokázal vypíchnout Zbyněk Michálek, a překonal Fleuryho střelou mezi betony.

Za Los Angeles nastoupil Rob Scuderi, obránce, který v roce 2009 vyhrál s Pittsburghem Stanley Cup. Fanoušci si dodnes pamatují to, jak se v šestém zápase finále roztáhl na brankové čáře a dvakrát nohou zakročil proti střelám Johana Franzena. Podobný zákrok předvedl i dnes, když několik sekund před koncem základní hrací doby vychytal Jordana Staala a poslal tak zápas do prodloužení.

Čas Staala pak přišel devatenáct sekund před koncem prodloužení. To společně s Pascalem Dupuisem obrali o puk ve středním pásmu u hrazení Jacka Johnsona a jeli dva na jednoho. Staal zakončil sám střelou k pravé tyči brankáře Kings Johnatana Quicka. "Jen jsem sklopil hlavu a vystřelil co nejlépe to šlo," popsal gól Staal.

Trenér Dan Bylsma odkoučoval u Penguins sté vítězné utkání. Potřeboval k tomu 163 zápasů, což je nejnižší počet ze všech koučů, kteří se kdy v Pittsburghu objevili. V celé ligové historii mu patří páté místo.

Kvůli blíže nespecifikovanému zranění dolní části těla odstoupil ze zápasu Dustin Jeffrey, který se tak zařadil na již tak dlouhý seznam zraněných.

Hráči Pittsburghu nastoupili v tmavěmodrých dresech, těch které použili 1. ledna při Winter Classic 2011.

11. 02. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Kristopher Letang 1987 (Kanada, 37 let)

Brett Sterling 1984 (USA, 40 let)
Mario Larocque 1978 (Kanada, 46 let)
Peter Skudra 1973 (Lotyšsko, 51 let)
Philippe Dupuis 1985 (Kanada, 39 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti