Thibault prohrál Penguins zápas

Penguins sice nepotřebovali 45 zákroků od jejich gólmana jako při vítězství 3:2 nad Philadephií tři noci zpátky, ale určitě očekávali v noci na dnešek stabilnější výkon na tomto postu.

I když Thibault zaznamenal několik zákroků, přesto šly některé góly na jeho vrub. Například střela Mikea Richardse, která podivně proklouzla pittsburghskému gólmanovi mezi betony, byl hodně laciný gól. Stejně tak vítězný gól Jeffa Cartera, kdy Thibault neudržel puk v náručí a odražený puk útočník Flyers pohodlně dopravil do sítě. Dvoubrankový rozdíl se v závěru ukázal být velkým problémem a Penguins již poněkolikáté s Thibaultem v brance prohráli větším rozdílem. ?Tyhle střely by měl náš gólman s přehledem zneškodnit,? řekl trenér Penguins Eddie Olczyk. ?Brankář NHL musí všechny rutinní zákroky zvládnout na 100 % a přidat i několik zákroků, které tým podrží.? Thibault nemohl než jen souhlasit. Zároveň dodal, že s výkonem není spokojen. ?Nevím co na to mám říct,? řekl. ?Musím se zlepšit. Snažil jsem se hrát svoji hru, ale nebyl jsem dost dobrý.?

I když můžeme spekulovat, zda Penguins přišli díky Thibaultovi o dva body, problém se zdá být trochu jinde. Marc-Andre Fleury ? kolikrát jsme již letos slyšeli o jeho vysokém platu, o jeho mimořádně kvalitních výkonech či o jeho odeslání na farmu. Tento mladý gólman je tím, kdo Penguins umí dovést k vítězství či alespoň získat pár bodů. Výsledek? Pendluje mezi farmou a hlavním týmem a dělá trojku či dvojku gólmanům, kteří jsou o jednu třídu horší než je on. Nepochopitelný tah vedení nevysvětlí ani fakt, že Fleury je stále mladým gólmanem.

Porážka upravila statistiku Penguins na 6-9-6, přičemž čísla na domácím ledě jsou 2-5-3. Philadelphia naopak ukončila šňůru tří zápasů bez vítězství a opět se dostala do čela Atlantické divize. Crosby byl opět tahounem týmu a opět týmu zaručil několik přesilovek. Nejzajímavější moment se odehrál ve druhé třetině, kdy Mike Rathje šel na dvě minuty za Crosbyho podražení. Peter Forsberg však s rozhodnutím spokojen nebyl a gesty na mladého hráče ukazoval že filmuje. ?Určitě mě to překvapilo,?řekl Crosby. ?Nemyslel jsem si, že řekne něco takového. Bylo zřetelné, že nefilmuji.?

Ne však všem. Po zápase Forsberg nezměnil názor, když svoji domněnku jenom potvrdil. Obránce Philadelphie Derian Hatcher, který Crosbymu zlomil tři zuby a natrhl ret, si před sedmnáctitisícovým publikem užil své. Pokaždé, když se dotkl puku obecenstvo na něj pískalo a na Hatcherově hře to bylo znát. Penguins teď odehrají dlouho očekávaný duel. Ovechkin proti Crosbymu to je zápas Pittsburgh ? Washington.

20. 11. 2005, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Gilles Lupien 1954 (Kanada, 70 let)
Steve Webb 1975 (Kanada, 49 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti