Jde to i bez Malkina a Crosbyho, ukázali Pens

K sobotnímu zápasu přicestoval do Pittsburghu týmu Caroliny Hurricanes, aby se poprvé v sezóně pokusil Tučňáky porazit. Situaci měl ulehčenou tím, že za domácí nenastoupili dva jejich nejproduktivnější útočníci Evgeni Malkin a Sidney Crosby, kteří stále laborují s poraněným levým kolenem respektive otřesem mozku. Ani na třetí pokus se však Carolině Pittsburgh porazit nepodařilo, když prohrála 2:3.

V utkání dlouho nepadla žádná branka, za zmínku stojí nájezd Erica Cola, který se po střele z pravého kruhu radoval z gólu. Opakovaný záběr však prokázal, že se puk nejdříve odrazil od Fleuryho hole, pak od břevna branky a poté vyputoval zpět do hřiště. Rozhodčí tedy správě gól neuznali.

Hned o 72 sekund později, v osmatřicáté minutě zápasu, však už padl regulérní gól. Jeho autorem byl nedávno z farmy povolaný útočník Dustin Jeffrey, který tak vstřelil druhý gól v šestém zápase sezóny. Velký podíl na něm měl obránce Kristopher Letang, který za brankou soupeře vytvářel tlak na Joe Corva. Ten pak unáhleně poslal puk na Brookse Orpika po jehož přihrávce vstřeli Jeffrey gól.

Penguins pak postupně navýšili skóre na 3:0. Zasadili se o to svými desátými góly v sezóně nejprve Mark Letestu a poté Pascal Dupuis. Dupuisův gól padl v přesilové hře soupeře po skvělé práci Paula Martin a Jordana Staala.

Fanoušci Pens už možná začali myslet na čisté konto pro Marc-Andre Fleuryho, jenže Hurricanes v závěru ještě utkání zdramatizovali. V čase 55:35 skóroval Sergei Samsonov, 58 sekund před koncem třetí třetiny pak ještě Eric Staal.

"Je to trošku frustrující, když vedete 3:0 a za chvíli je to 3:2," poznamenal brankář Fleury a dodal: "Pak jsme ale drželi a k ničemu jsme soupeře nepustili."

Jak již bylo řečeno, Pittsburgh se opět musel obejít bez Evgeni Malkina a Sidney Crosbyho, takže jako první centr nastupoval Jordan Staal. Ten si nakonec připsal asistenci na Dupuisův gól v oslabení. Spíše se však staral o to, aby elitní řada soupeře vedená jeho bratrem Ericem dostávala na ledě co nejméně prostoru.

"Stávalo se nám, že jsme vedli a pak jsme vedení v závěrech zápasů ztráceli. S tím, že jsme měli v útoku obranně nadaného Jordana, to bylo pro soupeře těžší," liboval si trenér Dan Bylsma.

Hvězdou zápasu byl Marc-Andre Fleury. Když byl na konci utkání vyvolán na led, přijel v helmě Steelers - pittsburghského fotbalového klubu, který se dnes v noci utká s New York Jets o konferenční titul a účast v Superbowlu (finále ligy amerického fotbalu). Na fanoušky mával ručníkem, kterému příznivci Steelers říkají "Terrible Towel", a který používají při fandění (obdoba našich šál).

V Pittsburghu bylo po 191. v řadě vyprodáno.

23. 01. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti