Fleury dovedl Tučňáky ke dvěma bodům

V dnešním zápase zavítali Penguins na led Winnipegu a po nepříliš přesvědčivém výkonu jej porazili 3:1. Hlavním hrdinou vítězů byl brankář Marc-Andre, který kryl celkem pětadvacet střel. Utkání bylo zajímavé i díky debutům Beau Bennetta v dresu Penguins a Erica Tangradiho v dresu Winnipegu.

Začátek utkání Pens příliš nezachytili a mohli za to být potrestáni gólem ve své síti. Střelu Tobiase Enstroma od modré čáry šikovně tečoval Bryan Little a Fleury na změnu směru puku tak tak zareagoval. O asi minutu později pak musel krýt rovněž tečovanou střelu svého bývalého spoluhráče Erica Tangradiho.

Po nevýrazné první asi tříminutovce zápasu a bitce mezi Derykem Engellandem a Chrisem Thorburnem se Penguins vzpamatovali, začali být více na puku a vytvářet si šance. Hned jednu z prvních využil Craig Adams, který natřikrát dorazil do sítě puk vyražený Ondřejem Pavelcem. Velkou zásluhu na gólu měl Joe Vitale, který se podél levého mantinelu prohnal kolem Blaka Wheelera a Zacha Redmonda a střelou vyřadil Pavelce. Adams pak měl sebou pouze hůl Jamese Wrighta a odkrytou branku.

Po vstřelené brance Pens pokračovali v kontrole puku, do obrovské šance se dostal James Neal, který dostal možnost vystřelit na Pavelce z bezprostřední blízkosti. Ten však puk za svá záda projít nenechal.

Šance si dokázali připravit i domácí hokejisté jmenovitě Alexander Burmistrov a Bryan Little, proti kterému Fleury vytasil perfektní zákrok, kdy puk vyrazil vykopnutím levého betonu.

Velmi dobře se v první třetině ukázal Beau Bennett hrající ve třetí řadě s Tylerem Kennedym a Brandonem Sutterem. Dokonce tak dobře, že ko trenér Bylsma ke konci třetiny na chvíli povýšil k Evgeni Malkinovi s Jamesem Nealem do druhého útoku.

Druhou třetinu ovládl skoro celou Winnipeg, který se na dlouhé časové úseky usazoval v obranném pásmu Penguins a sypal na Fleuryho jednu střelu za druhou. Kanadský brankář však předváděl perfektní výkon a nepustil za svá záda jedinou střelu.

Penguins měli největší šanci skórovat v sedmadvacáté minutě při úniku, Evgeni Malkina. Ten se dobře zbavil stahovačkou obránce a na Pavelce vyslal nebezpečnou střelu. Poté se k dorážce z blízka dostal i James Neal, puk však poslal pouze do boční konstrukce.

Ve třetí třetině se hrál dlouhou dobu nezajímavý hokej a vše podstatné v této části hry se odehrálo až k jejímu konci. V padesáté čtvrté minutě dostali Penguins po faulech Zacha Redmonda a Marka Stuarta výhodu dvojnásobné přesilovky, během které se dlouho nemohli usadit v útočném pásmu. Jakmile se jim to však podařilo, stačilo pár nahrávek k tomu, aby James Neal vstřelil střelou z první z pravého kruhu svůj sedmý přesilovkový gól v sezóně.

Winnipeg se i přes dvoubrankovou ztrátu nevzdal a dvě minuty před koncem zkusil hru bez brankáře, která přinesla ovoce v čase 18:25, kdy se před brankou prosadil kapitán domácích Andrew Ladd a zkazil tak brankáři Fleurymu radost z čistého konta.

Více však Penguins soupeři nepovolili a osmadvacet sekund před koncem zápasu upravili díky druhému gólu Craiga Adamse skóre na 3:1. Pro hráče s číslem 27 to byl první dvougólový zápas od 13. října 2006.

16. 02. 2013, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dan LaCouture 1977 (USA, 47 let)
Francois Leroux 1970 (Kanada, 54 let)
Ondrej Nemec 1984 (Česká republika, 40 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti