Malkin poskytl interview

Evgeni Malkin, jehož útěk rozvířil jinak kalné vody hokejových vztahů, včera prostřednictvím svých agentů poskytl několik interview. Jeho prohlášení obsahuje mnohá fakta, o kterých se dříve jenom spekulovalo.

Zároveň tak dal větší naději fanouškům Penguins, jenž mají velkou naději, že ho v příští sezóně uvidí v černožlutém dresu. Malkin stále neovládá angličtinu a jeho komentáře tak tlumočil Sláva Malamud, jenž je dopisovatelem moskevského deníku Sport Express. Malkin veřejnosti potvrdil, že chtěl již tuto sezónu odejít do NHL a hrát za Penguins. Jeho agent J.P.Barry z agentury IMG mu nedoporučoval podepsat novu smlouvu s Metallurgem Magnitogorsk, avšak zástupci za ním před dvěma týdny přišli domů a po vyvíjeném nátlaku hráč ve tři hodiny ráno podepsal.

?Příští ráno, když jsem se probudil, jsem zavolal panu Barrymu a požádal jsem ho o pomoc,? řekl Malkin Malamudovi. ?Měl jsem toho dost. Pořád jsem se jich ptal, proč nedodrželi slib, že budu v příští sezóně hrát NHL. Nechtěli na to slyšet. Pořád si mleli to svoje.?

Události, jenž následovaly, se shodují s tím, co veřejnosti řekli jeho agenti: S Metallurgem odjel do Finska, kde měl poprvé možnost získat svůj pas. Zde taky svému týmu zmizel a do soboty přečkal v nedalekém apartmánu, odkud po získání víza odletěl do Los Angeles. Přestože Malkin řekl, že mu zástupci Metallurgu nijak nevyhrožovali, přesto prý na něj vyvíjel ředitel Gennady Velichkin psychický nátlak. Jeho vztah ke klubu se však nezměnil.

?Nemám nic proti klubu,?řekl. ?Jsem rád, že mi poskytli možnost zde hrát, ale už jsem chtěl odejít do NHL a to byl jediný problém.?

Malkinovi bylo rovněž údajně řečeno, že v příštím roce bude moci odejít do NHL, avšak nakonec z toho byl jenom hokejový bussiness. Velichkinovi totiž šlo pouze o vyjednávání, přičemž v centru zájmu bylo vysoké odstupné.

?To mě dost ranilo. Nelze s lidmi takto jednat. Slíbili mi, že za rok budu volný,? řekl Malkin přes Malamuda. ?Nedodrželi svoje slovo.?

Podobně jako Alexej Mikhnov, tak i Malkin využil práva v ruském zákoníku práce a zříká se nedávno podepsané smlouvy. Ruský supertalent údajně zůstane v Los Angeles do 28. srpna, tedy do doby, kdy kontrakt přestane mít účinnost. Poté by se měl přesunout do Pittsburghu a začít vyjednávat s Penguins. ?Určitě proto jsem tu. Mým snem je podepsat s klubem smlouvu a začít hrát hokej,?řekl. ?Ostatní spekulace mě nezajímají. Chci teď trénovat a dostat se do formy.?

19. 08. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Gilles Lupien 1954 (Kanada, 70 let)
Steve Webb 1975 (Kanada, 49 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti