Malkin může stále hrát za Penguins

Včerejší špatné zprávy z Ruska by nemusely znamenat definitivní konec. Agent Evgeni Malkina včera večer vyjádřil přesvědčení, že jeho klient bude v příští sezóně nastupovat v NHL.

Don Meehan, který zastupuje Malkina, řekl, že brzy zahájí jednání s Penguins a jeho klient prý brzy zamíří do Severní Ameriky.

?Stále máme zájem odjed sem a hrát v příští sezóně za Penguins,?řekl Meehan.

Malkin, jenž je druhý výběr v draftu 2004, strávil minulý ročník v Rusku. Po včerejším zamítnutí Ruské hokejové federace podepsat přestupovou dohodu to vypadalo, že tomu tak bude i nadále. Ruský supertalent má kontrakt s Mettalurg Magnitogorsk na další dva roky, avšak Meehan řekl, že ruský zákoník práce dovoluje zaměstnancům za určitých okolností odejít. Navíc očekává, že další ruští hokejisté, jenž byli draftováni kluby NHL, zvolí podobnou metodu. Jako důkaz jeho Malkinova zájmu hrát v Pittsburghu uvedl fakt, že sám hráč již netrénuje společně s Mettalurgem, nýbrž individuálně. Penguins, jak známo, chtějí Malkina postavit společně do útoku se Sidney Crosbym. Jeho přestup však nemůžou v žádném případě potvrdit.

?Doufali jsme, že mezi NHL a Ruskou federací dojde k dohodě, avšak když jsme zjistili, že tomu tak nebude, najdeme s Malkinovým agentem jiné možnosti,?řekl mluvčí Penguins Tom McMillan.

Ruská tisková agentura RIA Novosti včera vypustila zprávu, která říká, že Vladislav Tretjak, šéf Ruské hokejové federace, prohlásil, že jeho země k dohodě nepřistoupí, což je v rozporu s prohlášením, které vydal před osmi týdny. Tehdy dohodu schválil, ale nikdy ji formálně nepodepsal. Má se za to, že dohodu blokují ty ruské kluby, které mají ty nejlukrativnější hráče pro NHL. V ostatních evropských hokejových zemích již platí pravidlo, které říká, že při odchodu hráče do NHL získá domovský klub 200 000 dolarů. Tretjakovo prohlášení však mnohé napovídá.

?Všechny rozhovory mezi IIHF a NHL nakonec selhaly a my jsme nebyli schopni pokrýt zájmy všech ruských klubů,? řekl Tretiak RIA Novosti. ?Ruská hokejová federace se rozhodla, že k dohodě nakonec nepřistoupí.?

Generální ředitel Mettalurgu Gennady Velichkin navíc pohrozil, že Malkina Penguins vydá pouze za několikamiliónové odstupné. Největší rozpor bude pravděpodobně mezi Ruskem a IIHF. ?Několik klubů NHL mělo tendenci spolupracovat a určitě jde hlavně o ruské hráče. Navíc ty rozhovory byly konstruktivní,? řekl Tretiak.

Malkin v minulém roce nabral další porci zkušeností. Zúčastnil se Olympiády, Mistrovství světa junioru i seniorů. Navíc vyhrál se čtyřiceti sedmi body kanadské bodování ruské Superligy. Vyjednávání o kontraktu by měla probíhat hladce. Malkin bude určitě chtít maximální plat nováčka, jaký nová kolektivní smlouva dovoluje, což znamená tříletý kontrakt na 984 000 dolarů plus desetiprocentní podpisový bonus a další bonusy založené na individuálních výkonech.

03. 08. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Goertz 1965 (Kanada, 59 let)
Dennis Owchar 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti