Druhá řada otočila zápas a zařídila sedmé vítězství v řadě

V dnešním zápase změřili Pens na svém ledě síly s celkem Toronta Maple Leafs, které nově koučuje jejich bývalý skvělý hráč Randy Carlyle. I když během druhé třetiny prohrávali už 0:2, podařilo se jim otočit a vyhrát 3:2. U všech gólů byl útočník Pascal Dupuis - dva vstřelil a na jeden nahrál. V brance pak zářil náhradník Brad Thiessen.

První třetina byla z velké části v režii Pittsburghu, jeho hráči si největší šanci připsali hned ve třetí minutě, když se před brankáře Jonase Gustavssona protlačil Arron Asham. Strážce torontské svatyně vychytal nejen jeho, ale i dorážejícího Craiga Adamse, který měl před sebou odkrytou branku.

Další šance úvodního dějství už nebyly takto vyložené, jednalo se většinou buď o střely z větší vzdálenosti nebo z velkého úhlu. Tímto způsobem se postupně pokoušeli prosadit Joe Vitale, Steve Sullivan, Matt Niskanen, Evgeni Malkin, James Neal nebo Chris Kunitz.

Kunitzův pokus byl výsledkem dlouho trvajícího obsazení útočného pásma Malkinovou první řadou a byla to druhá nejnebezpečnější šance Pens první třetiny. Dvaatřicetiletý útočník se po přihrávce Evgeni Malkina objevil před brankářem soupeře relativně osamocen, protože byl však z úhlu, tak měl situaci ztíženou a svojí střelou pouze vyprášil jeden z Gustavssonových betonů.

Toronto si v první třetině připsalo oproti pittsburghským jedenácti pouhé tři střelu na branku, nebezpěčnější však paradoxně byly ty, které jeho hráči namířili těsně vedle nebo v jednom případě při přesilovce Pens do tyče.

Ve druhé třetině Toronto co se střel týče hru vyrovnalo a co se gólů týče dokonce Pittsburgh předčilo. První gól vstřelilo při hře čtyři na čtyři v čase 21:00 a fanoušci v hale dali najevo nespokojenost s jeho uznáním. Tyler Bozak totiž předtím, než Phil Kessel do odkryté branky skóroval, srazil brankáře Thiessena, který tak byl vyřazen ze hry a nemohl zasáhnout.

Další gól Penguins obdrželi o šest a půl minuty později, v osmadvacáté minutě. Z mezikruží vyslal Mikhail Grabovski střelu, která se ještě otřela o nohu Carla Gunnarssona a zapadla za záda Brada Thiessena, který na změnu její trajektorie nestihl zareagovat.

Zápas vysílala celostátní televize NBC, která zrovna v době, kdy Toronto vstřelilo své dva góly, dělala rozhovor s Mariem Lemieuxem, jehož socha byla dnes odhalena před Consol Energy Center. Ihned po druhém góle byl rozhovor vtipně ukončen s tím, že pravděpodobně přinesl Penguins smůlu.

A možná, že tomu tak skutečně bylo, protože ihned poté se v obrovské šanci ocitl Jordan Staal, který střílel nikým nekrytý zblízka na branku Toronta. Jeho pokus Gustavsson včasným vyjetím a snížením střeleckého úhlu zlikvidoval.

Kontaktního gólu se Pens dočkali v polovině utkání, kdy od modré čáry vystřelil Matt Niskanen a jeho střelu do sítě tečoval Pascal Dupuis. Po několika spálených šancí z minulých zápasů se tak na tohoto útočníka konečně usmálo štěstí, které mu přineslo šestnáctý gól sezóny.

Do třetí třetiny naskočili Penguins podobně jako do té první a v první její polovině svého soupeře dokonale přehrávali, připisovali si jednu šanci za druhou a díky tomu i otočili stav utkání ve svůj prospěch.

Vyrovnání na 2:2 přišlo hned v čase 41:34 a postaral se o něj tečí střely Brookse Orpika od modré čáry Jordan Staal. Orpikově střele předcházela pěkná křížná přihrávka v podání Pascala Dupuise.

O dvě a půl minuty později se podruhé v zápase gólově prosadil Pascal Dupuis a poslal Pens do vedení 3:2. Brankáře Gustavssona prostřelil pohotovou střelou backhandem z levého kruhu po rychlém kombinačním přechodu do útoku v podání Bena Lovejoye a Steva Sullivana.

Sedm minut před koncem dostalo Toronto výhodu přesilové hry, během které mohlo několikrát vyrovnat. To by však v bráně Pens nemohl být Brad Thiessen, který si v této části hry připsal několik perfektních zákroků a udržel tak svému týmu jednogólové vedení.

Po skončení přesilovky si už Penguins vedení do konce zápasu pohlídali a připsali si tak sedmé vítězství v řadě. V zápase zaujal zejména Jordan Staal, který působil silným dojmem, měl několik skvělých akcí a připsal si gól a asistenci.

08. 03. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti