Domácí premiéru Penguins nezvládli

První domácí zápas se Penguins vůbec nevydařil. Po mdlém výkonu podlehli Torontu 2:5 a poprvé v sezóně tak vyšli bodově naprázdno. Jediným světlým okamžikem byl první gól kapitána Sidneyho Crosbyho v tomto ročníku.

Utkání začalo pěkně z ostra, obě mužstva se ihned po úvodním vhazování začala objevovat ve slibných šancích, v té největší pittsburghské se díky střele z pravého kruhu ocitl Pascal Dupuis.

V šesté minutě shodili rukavice Colton Orr a Deryk Engelland a předvedli divákům dlouho bitku plnou těžkých úderů, ze které vyšel díky modřině pod levým okem Engellanda o něco lépe hostující Orr a alespoň částečně se mu tak povedla odveta za to, že ho Engelland v minulosti srazil jednou dobře mířenou ranou k zemi.

V jedenácté minutě zápasu dostali hráči Toronta výhodu přesilové hry, kterou nevyužili a ani si v ní nevytvořili žádnou šanci. Pittsburgh dostal podobné možnosti dvě, obě v poslední pětiminutovce a ve druhé z nich se mu podařilo skórovat.

Sidney Crosby si z levé strany najel ke středu a vyslal rychlou přihrávku na Evgeni Malkina číhajícího u brankové čáry po pravici gólmana Jamese Reimera. Ten sice nevystřelil z první, jak u něj často vídáme, ale i tak byla jeho střela dostatečně pohotová, takže se Reimer nestihl přesunout a pustil puk mezi betony.

Na začátku třetí třetiny ztratili Pengiuns své vedení. Torontu se totiž podařilo vstřelit dva góly v rozmezí necelých čtyř minut. O ten první se postaral tečí střely Nazema Kadriho Clarke MacArthur, druhý pak dal po přihrávce Nikolaie Kulemina James Van Riemsdyk.

V čase 27:17 se poprvé v sezóně trefil kapitán Pens Sidney Crosby a srovnal tak stav zápasu na 2:2. Nejprve dobře přerušil přihrávku Mikhaila Grabovskiho na vlastní modré čáře a poté, co ho Pascal Dupuis (bodující tak v devatenáctém z dvaceti posledních zápasů) vyslal do samostatného nájezdu, prostřelil pod levým betonem Reimera.

Asi v polovině zápasu odešli během dvou minut na trestnou lavici tři hráči Penguins (Engelland, Cooke, Letang) a jejich spoluhráči se tak museli dlouho bránit přesilovkám Toronta, včetně variant tří proti pěti.

Poté, co je všechny přežili, aniž by inkasovali, udělal chybu ve vlastním obranném pásmu Evgeni Malkin, který poslal puk přímo na hůl Jamese Van Riemsdyka. Ten si puk zpracoval a ihned vystřelil. Fleury byl na střelu, která se otřela o jeho levou tyčku krátký a hosté se tak ujali vedení 3:2.

Třetí třetina začala obrovskou šancí Chrise Kunitze, který z jasné pozice na hranici brankoviště poslal puk pouze do pravého Reimerova betonu a z následné strkanice před brankou Pens vytěžili pouze přesilovku, kterou posléze nevyužili a krátce po jejím skončení počtvrté inkasovali. Z levého kruhu se střelou z první trefil Mikhail Grabovski.

Do konce třetiny Penguins zkoušeli z výsledkem něco udělat, ale ani přes výhodu jedné přesilovky se jim to nepodařilo. Místo závěrečného náporu odehráli poslední dvě minuty zápasu v oslabení, na trestnou lavici totiž usedl Chris Kunitz za příliš mnoho hráčů na ledě a za následné protesty i Sidney Crosby. Toronto tyto přečiny potrestalo pátým gólem, který vstřelil Tyler Bozak.

24. 01. 2013, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Alek Stojanov 1973 (Kanada, 51 let)
Andy Chiodo 1983 (Kanada, 41 let)
Bob Stumpf 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti