Crosby se kritiky nebojí

Další trenér týmu National Hockey League ? Ted Nolan z New York Islanders ? nařkl Sidney Crosbyho z filmování pádu. Zvykněme si na to.

Kanadský útočník hraje teprve svou druhou sezónu a řeči o jeho filmovaných pádech jsou častou rétorikou trenérů z konkurenčních týmů. Kritika ohledně filmování pádu tak logicky přichází z klubů Atlantické divize ? minulý rok to byl Ken Hitchcock z Philadelphie, nyní je to Nolan z Islanders.

?Hraji hokej již pěkně dlouho a nic na svém stylu neměním,?řekl Crosby. ?Trenéři jsou na tohle velice chytří. I Nolan ví, co dělá. S jeho týmem se letos střetneme ještě sedmkrát, proto chce zřejmě zasít semínko nesváru a čeká, co to udělá.? ?Každý se snaží vyvolat zdravou soutěživost a je jedno, zda je to hráč či trenér? Můžu se čestně prohlásit, že se nesnažím nijak podvádět.?

A zatímco ve čtvrtečním utkání nebyl vyloučen, Crosby v Nassau Coliseum předvedl perfektní výkon. Od úvodního vhazování byl doslova všude, přičemž zřejmě podal nejlepší výkon v dosavadním průběhu sezóny. Do výsledkové listiny se zapsal třemi asistencemi, což dokazuje, že si s ním Islanders absolutně nevěděli rady. Trenér New Yorku si je rozhodně vědom toho, že 14 bodů, které si v průběhu sezóny mezi sebou Isles a Pens rozdělí, můžou hrát v konečném zúčtování velkou roli.

?Nedává to vůbec smysl,?řekl Mark Recchi. ?Crosby nebyl zatím za filmování vůbec vyloučen. Pokoušejí se nás rozhodit všemi možnými prostředky, avšak dokud za to nebude vyloučen, tak je to směšné. Nolan by se měl starat spíše o svůj tým.? ?Můžou zkoušet cokoli chtějí, ale on nefilmuje.?

Crosby navíc není prvním talentovaným hokejistou, jenž byl z něčeho takového nařčen. Trenér Penguins Michel Therrien ví, že jeho svěřenec v tomto případě nebude první ani poslední. ?Dobří hráči přitahují hodně pozornosti,?řekl Therrien. ?Počínaje Maurice Richardem, Gordie Howem, Jaromírem Jágrem, Mario Lemieuxem a Waynem Gretzky konče, všichni tito hráči přitahovali pozornost lidí, kteří si na nich vylévali svou zlost. Když někoho nařknete, můžete ovlivnit spoustu lidí. Možná chtěl Nolan nějakým způsobem ovlivnit veřejnost.? ?Crosby se těžko brání. Abyste ho ubránili, musíte ho srazit. Bude frustrovat mnoho hráčů a trenérů. A to je nakonec dobře.?

Další pozitivní věcí je ten fakt, že Crosby vůbec nemá tendenci si stěžovat na výkony rozhodčích. ?Minulý rok v tomto směru vůbec nic neříkal,?řekl Colby Armstrong, jeden z Crosbyho spoluhráčů. ?Na rozhodčí minulý rok neřekl ani slovo. Radši je zticha.? Na začátku této sezóny se Crosby zavázal, že bude více kontrolovat své emoce. ?Neznamená to, že bych s rozhodčími vůbec nediskutoval,?řekl Crosby. ?Spíš chci, aby to z mé strany nevyznělo příliš hrubě.?

21. 10. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti