Eaton vyztuží zadní řady Pens

Pittsburgh Penguins hledali stabilního obránce. Našli ho v Marku Eatonovi, jenž s klubem v pondělí podepsal dvouletý kontrakt.

Eaton je s novým působištěm velice spokojen. ?Naprosto. Myslím si, že s takhle talentovanými hráči to tu bude zábava,? řekl. ?Přítomnost a budoucnost tu vypadá nadmíru dobře.? Eaton, jenž strávil posledních pět sezón v Nashvillu, bude znovu působit pod generálním manažerem Penguins Ray Shero. Shero osm let zastával u Predators funkci asistenta generálního manažera. ?Je to fajn. Zná mě velmi dobře, protože mě viděl pět let hrát v Nashvillu,? řekl Eaton. ?Do mě vložená důvěra se projeví i ve výkonech na ledě. Chci ukázat, že jsem byl dobrá volba.? Eaton je stabilní, zodpovědný obránce, jenž v minulé sezóně v 69 zápasech nasbíral tři body (3+1). V týmu Predators zblokoval nejvíce střel (170) a v průměrném času stráveném na ledě skončil pátý (19:43). V celé lize skončil sedmý při průměrném pobytu na oslabeních (5:22) a to v týmu, jenž byl v tomto směru pátý nejlepší v NHL.

?Ray se mnou v těchto dnech několikrát hovořil a řekl mi, co ode mne očekává. Rád by ode mě viděl výkony, jaké jsem podával v Nashvillu,? řekl Eaton. ?Moc jsem Penguins minulý rok nesledoval. Pokud je zde v něčem nedostatek, doufám, že ho dovedu nahradit.?

Navíc se Eaton, jenž drží hůl nalevo, nebojí ani útočit.

?Měl jsem v Nashvillu defenzivní roli. Hrál jsem hodně oslabení a nastupoval jsem proti nejlepším útočníkům soupeře,? řekl. ?Od té doby, co jsem profesionál mi nebylo umožněno moc útočit. Možná jsem v tomto směru ještě nevyužitý. Uvidíme, třeba se to v Pittsburghu změní.?

Devětadvacetiletý Eaton se těší na spolupráci s jádrem mladých hráčů Penguins v čele s Sidney Crosbym, Evgeni Malkinem, Marc-Andre Fleurym, Ryan Whitneym a Colby Armstrongem.

?Není o tom pochyb. Bude to zábava. Taková zásoba talentu je předpokladem zářivé budoucnosti,?řekl. ?Je to velmi mladý tým a ani já se nepovažuji za starého. Doufám, že spolu vyspějeme a získáme pro Penguins titul.?

Eaton se připojil k Predators v okamžiku vzniku a z týmu města Nashvillu se postupně stal respektovaný aspirant na Stanley Cup. Eaton věří, že se Penguins povede něco podobného. ?Hodně se toho v takové situaci naučíte. Myslím si, že Penguins jsou více napřed než byl Nashville, když jsem tam přišel,? řekl. ?Nemyslím si, že bychom potřebovali několik let. Stačí mít dobrý přístup a na konci roku můžeme hrát playoffs. Určitě tam chceme a to pouze skrze spoustu vítězných zápasů.?

Eaton, jenž je rodákem z Washingtonu, odehrál jednu sezónu ve Philadelphii (1999-2000), kde se setkal se současným útočníkem Penguins Johnem LeClairem a s dalším útočníkem Ryanem Malonem nastupoval v různých juniorských reprezentacích.

V obraně se navíc sejde se dvěma talentovanými beky ? s Ryanem Whitney a Noah Welchem. ?Jsou to mladí kluci, avšak minulý rok toho hodně nahráli, takže vědí, co to znamená být úspěšný,?řekl. ?Pro mě je defenzivní část hry nejtěžší na naučení. Pomohu jim v tomhle směru, jak jen dovedu.?

03. 07. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Alexandre Picard 1985 (Kanada, 39 let)
John LeClair 1969 (USA, 55 let)
Chris Minella 1985 (USA, 39 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
30466 hlasů, 21% (30466)
Jeff Skinner
28366 hlasů, 20% (28366)
Patricka Sharpa
28732 hlasů, 20% (28732)
T.J. Oshieho
28248 hlasů, 20% (28248)
Martina St. Louise
26287 hlasů, 18% (26287)

Celkem hlasů: 142099
Tento den v minulosti