Tátové štěstí nepřinesli, Penguins podlehli Tampě vysoko 1:4

K dalšímu zápasu NHL odcestovali Tučnáci na slunnou Floridu, kde se poprvé po vzájemném měření sil v letošním play off utkali s týmem Tampy Bay. K zápasu mohli spolu s hráči odcestovat i jejich otcové. Ti této možnosti z většiny využili a usedli společně v hledišti, kde sledovali nepříjemnou porážku Penguins 1:4.

První třetinu začal lépe Pittsburgh, který si na jejím začátku vytvořil i několik slibných šancí. Za zmínku stojí pokus Steve Sullivana, který střílel zblízka z úhlu do odkryté branky, bohužel však trefil pouze brankovou konstrukci.

Tampa se do první šance dostala až v deváté minutě zápasu, pár sekund po promarněné přesilové hře Pittsburghu, a ihned ji proměnila. Jordan Staal ztratil při zakládání útoku puk, kterého se zmocnil Vincent Lecavalier, z levé strany si s ním najel před Fleuryho a překonal ho kličkou zakončenou mezi jeho nohy.

Tučňáci mohli vyrovnat minutu před první sirénou, když Evgeni Malkin najížděl spolu se Stevem Sullivanem na jediného obránce Lightning. Ten jejich akci pokazil vypíchnutím Malkinovy přihrávky.

Druhá třetina byla hodně podobná té první. Pittsburgh opět tlačil a vytvářel si šance, gól však znovu vstřelila Tampa Bay. Stalo se tak v čase 24:08 při její přesilové hře. Dominic Moore vystřelil po otočce z pravého kruhu a jeho střelu srazil za Fleuryho záda clonící Brett Connolly.

Pittsburgh měl největší šanci k vyrovnání při přesilové hře šest minut před koncem druhé třetiny. Soupeře zamkl a obléhal v jeho obranném pásmu, ke gólu to však nevedlo. Steve Sullivan se z něj sice chvíli radoval, žádný záběr však nepotvrdil přítomnost puku za brankovou čarou. Rozhodčí navíc přerušili hru ještě před Sullivanovou dorážkou a tak ani nezkoumali opakované záběry.

Třetí třetina, která měla být ve znamení honby hráčů Pens za vyrovnáním, začala třetím gólem Tampy Bay. V přesilové hře se po dvou minutách trefil z mezikruží střelou zápěstím Steve Downie.

Penguins se i za stavu 0:3 snažili se zápasem něco udělat a útočili. Asi sedm minut před koncem základní hrací doby dostali možnosti dvojnásobné přesilovky, během které se jim však gól vstřelit nepodařilo.

Čtyři minuty před koncem odvolali brankáře ve snaze zaútočit v šesti, ihned po vhazování však nezpracoval přihrávku a navíc uklouzl Kristopher Letang a pustil tak do úniku Vincenta Lecavaliera, který prázdnou branku neminul - 0:4.

Dwayne Roloson, který držel po celý zápas Tučňáky v šachu, se však z čistého konta neradoval. V čase 56:49 se totiž skoro od modré čáry trefil po přihrávce Paula Martina Tyler Kennedy.

Do konce třetí třetiny se stav 4:1 pro Tampu nezměnil a tak Penguins utrpěli první letošní porážku o více než dva góly.

18. 11. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Brad Thiessen 1986 (Kanada, 38 let)
Janne Laukkanen 1970 (Finsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15280 hlasů, 23% (15280)
Jeff Skinner
13404 hlasů, 20% (13404)
Patricka Sharpa
13469 hlasů, 20% (13469)
T.J. Oshieho
13048 hlasů, 20% (13048)
Martina St. Louise
11192 hlasů, 17% (11192)

Celkem hlasů: 66393
Tento den v minulosti