Souboj titánů zastínil dramatický zápas

Kdo se těšil na střet Crosbyho s Ovechkinem byl možná trochu překvapen - pondělní duel byl totiž hokej se vším všudy.

WASHINGTON (Post-Gazette)- Celý víkend spojoval Penguins se zápasem proti Washingtonu. Samotný duel však ukázal, že to není pouze o dvou hráčích. Bylo to i o devatenácti dalších a všichni nosí dres ?Tučnáků?. A právě každý z nich alespoň část večera přinesl tolik nezbytného sebeobětování. Vítězství 5:4 nad Washingtonem totiž ukázalo, že tým má ohromnou soudržnost a ohromný potenciál. To je právě důvodem, proč se Penguins ani za nepříznivého stavu 4:0 nevzdali a všem ukázali, jak zábavný může hokej být. ?Byl to nádherný comeback,?řekl Erik Christensen. ?Perfektní zápas.? Osobní souboj Crosbyho s Ovechkinem, ač zůstal mírně pozapomenut, skončil prakticky smírem ? Crosby vstřelil jeden gól a na další nahrál, zatímco Ovechkin u dvou asistoval. Nutno připomenout, že superhvězda Capitals proměnila i jeden nájezd v rozstřelu. Na druhé straně se Crosbymu Kolziga překonat nepodařilo a tak ho museli zastoupit Malkin s Christensenem. Penguins tak vyhráli první nájezd ze tří letošních a celkově druhý z osmi. ?Určitě nám to pomůže zvednout sebevědomí,?řekl Crosby.

Nakonec to není zase tak veliké překvapení, protože Washington nevyhrál letos ani jeden z pěti rozstřelů. Možná pomohl zvyk zámořských týmů, jenž si během nájezdů dávají helmu šejdrem. ?Hlavně když to fungovalo,?žertoval Ryan Malone. Vítězství vylepšilo statistiku Penguins na 13-11-5 a z třízápasového výletu po hřištích soupeřů získali 5 bodů z celkově šesti možných. Nutno poznamenat, že místní fanoušci tento duel nebrali tak vážně, jak bylo propagováno v médiích a kupříkladu předzápasové rozbruslení spousta z nich vynechala. Na zápas se přišlo podívat 14793 diváků a povětšinou se nijak zvlášť nefandilo ? spíše to byla taková rodinná sešlost. Většina fanoušků Capitals byli jednotlivci a častokrát pouze děti. I ti však mohli být spokojeni s počátečním průběhem zápasu. Capitals hosty v průběhu první třetiny přestříleli 17:8 a na góly vyhrávali 2:0. ?Ať byl důvod jakýkoli, začali jsme opravdu špatně,?řekl Malone.?Určitě si vedení zasloužili. My jsme dělali jenom samé chyby. Jsou dobrým týmem, který maká naplno a dokázali toho využít. A vše se nezlepšilo ani po první přestávce, kde se tradičně ?projevil? kouč Therrien. ?Michel přišel a zcela v klidu nám řekl, že tohle byl za jeho působení náš nejhorší výkon,?řekl Christensen. ?A měl pravdu.?

V druhé třetině však Capitals pouze navyšovali skóre. Trefili se Clark (22:57) a Brooks Laich (25:57). ?Byli jsme ztraceni,?řekl Christensen. Poté se však konečně trefili Penguins a následná ohromná bitka hosty jenom pozbudila - v rychlém sledu skórovali Christensen a Crosby. ?Najednou nám to začalo jít,?řekl Crosby. ?Každá střídání jsme byli lepší a lepší.? K zisku bodu Penguins nasměroval brankou z třetí třetiny Evgeni Malkin. Penguins se vítězstvím posunuli k hranici pro playoffs. ?Bude to bitva roku,?řekl Christensen. ?Získat takhle dva body je něco neuvěřitelného."

12. 12. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Alek Stojanov 1973 (Kanada, 51 let)
Andy Chiodo 1983 (Kanada, 41 let)
Bob Stumpf 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti