Sice prohra, ale s bodem

Do dnešního utkání, ve kterém Tučňáci prohráli 2:3 v prodloužení Washingtonem, nastoupili oba týmy ve speciálních dresech s nášivkou připomínající tragédii, při níž se zřítilo letadlo s hokejisty týmu KHL Lokomotiv Jaroslavl. Tyto dresy budou po zápase vydraženy a peníze z dražby budou předány rodinným příslušníkům obětí nehody.

První třetinu utkání, kterou zahájil čestným buly Mario Lemieux, ovládli hráči Pittsburghu. Vytvořili si několik slibných šancí, soupeře přestříleli 12:3 a díky gólu Jamese Neala ji vyhráli 1:0.

Gól padl hned ve třetí minutě poté, co Evgeni Malkin, který nastoupil po dvouzápasové pauze způsobené lehkým zraněním spodní části těla, vyvezl puk do útočné třetiny a zadovkou ho přenechal najíždějícímu Steve Sullivanovi. Ten pak křížnou přihrávkou přes celé hřiště našel Jamese Neala, který se střelou z první nemýlil a překonal přesunujícího se brankáře Tomáše Vokouna.

Washington měl jedinou šanci první třetiny asi v osmé minutě, kdy se před brankovišťem zjevil Mike Knuble a střelou z otočky se snažil prostřelit Brenta Johnsona, který dostal trochu překvapivě přednost břed Marc-Andre Fleurym. Pittsburghský brankář však pokus lapačkou zneškodnil.

Ve druhé třetině se vyrovnala jak hra, tak i skóre. Capitals vstřelili gól hned ve dvaadvacáté minutě, když se Deryk Engelland snažil odtlačit od branky Mike Knubleho. Při tom však nešťastně kopl do kotouče, který se pak odrazem od nohy brankáře Johnsona doklouzal za brankovou čáru.

Po tomto vyrovnání se hrál rychlý hokej s šancemi na obou stranách. Ani jeden tým však žádnou z těch svých nevyužil a tak se po dvou třetinách utkání odcházelo do šaten za stavu 1:1.

Třetí třetina začala podobně jako ta druhá a to gólem Washingtonu. Střelu Mika Greena od modré tečoval do branky Alexander Ovechkin a protože se puk ihned vrátil do hřiště, musel o regulérnosti gólu rozhodovat videorozhodčí.

Penguins se nevzdali a zbytek zápasu dobývali Vokounovu branku. Vytvořili si velký počet šancí a asi čtyři minuty před koncem v přesilové hře vyrovnali, když Evgeni Malkin našel najíždějícího si Jamese Neala a ten propasíroval puk mezi nohama pomalu se přesouvajícího Vokouna čímž vstřelil svůj druhý gól v zápase.

Kromě hokejového dění zaujala ve třetí třetině i bitka mezi Arronem Ashamem a Jaye Beagleho. Asham srazil svého soupeře po dvou dobře mířených ranách k zemi a zranil ho natolik, že mu z ledu museli pomoct doktoři a spoluhráči.

Po remíze v základní hrací době tedy přišlo na řadu prodloužení, ve kterém byl za podražení Alexandra Ovechkina vyloučen Jordan Staal. Nabídnutou přesilovku hosté využili asi půl minutě, kdy podobným gólem jako vstřelil na konci třetí třeiny James Neal rozhodl zápas Dennis Wideman.

V zápase zaujal uzdravený Evgeni Malkin, který na ledě strávil patnáct a půl minuty, v rámci nichž se prezentoval výborným bruslením, přehledem a přihrávkami.

14. 10. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Craig Adams 1977 (Brunej, 47 let)

Doug Shedden 1961 (Kanada, 63 let)
Victor Ignatjev 1970 (Lotyšsko, 54 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13057 hlasů, 20% (13057)
Martina St. Louise
11203 hlasů, 17% (11203)

Celkem hlasů: 66432
Tento den v minulosti