Prokletí zlomeno, Malkin řídil koncert

Trenér Penguins Michel Therrien na setkání s Evgeni Malkinem svého svěřence za nic přímo nekritizoval. Zato mu však řekl, že od něj očekává více než předváděl doposud. Prý že talentovaný hráč dokáže předvádět fantastické výkony každý večer.

Malkin sdělení naprosto rozuměl, i když možná nerozuměl ani slovu, jenž mu Therrien řekl. Vítězství proti Atlantě ve Philips Aréně 4:3 jasně ukázalo, že kritika měla účinek a zpráva našla adresáta. ?Zareagoval na to fantasticky,?řekl Therrien. ?Hrál neskutečně dobře.? Malkin vstřelil jednu branku a u dvou dalších asistoval, včetně na vítězném gólu Colby Armstronga. Pittsburgh se dostal z nelichotivé série porážek a upravil svou statistiku na 12-11-5. ?Zařídil to hlavně Malkin,?řekl Armstrong. Nenechte se zmást, určitě to nebylo pouze vystoupení jednoho muže, protože Penguins svého soupeře přestříleli 43:23 a po většinu večera kontrolovali hru. Přesto zde bylo nebezpečí, že poté, co neudrželi vedení, ztratí v prodloužení i druhý bod. Nešťastný konec zápasu byl po konci třetí třetiny pro Penguins více než známý. ?Nemůžete takto přemýšlet,?řekl Ryan Whitney, který vstřelil třetí gól Penguins. ?Určitě jsme mohli prohrát, ale mladý tým jako ten náš se musí učit, jak zvládnout vypjaté zápasy a jak udržet vedení.?

Nebo nakonec získat vedení v prodloužení, kde už není cesta zpět. ?Určitě se musíme naučit, jak udržet vedení,?řekl Crosby. ?Avšak dnes jsme zahráli tak, jak jsme to již dlouho potřebovali.? Celý zápas se skutečně dařily kombinace, nicméně vrcholem večera byla akce Evgeni Malkina, který získal puk od obránce Thrashers Greg de Vriese a poté předvedl silný tah na bránu, který zakončil střelou k pravé tyči. Brankář Thrashers tento pokus ještě kryl, ale na dorážku již byl krátký. ?Malkin se silou prodral před bránu, vystřelil a ke mně se to jenom odrazilo,?řekl Armstrong.

Malkinův výkon v prodloužení tak trochu odvrátil pozornost od úspěchů spoluhráče Crosbyho, který vstřelil první gól ?Tučňáků?, asistoval u druhého a jako obyčejně po celý zápas makal naplno. ?Crosby a Malkin jsou nejlepší mladý tandem v lize,?řekl Marián Hossa. ?Není o tom pochyb.? ?Zasloužili jsme si vyhrát,?řekl Therrien. ?Diktovali jsme tempo hry.? To vše je pravda, ale co by se stalo, kdyby Thrashers vstřelili čtvrtý gól? Místo toho to však byli Penguins a v závislosti na tom se nepochybně zvedla morálka týmu, zvláště když si uvědomíme, že jde o dva body proti silnému soupeři. ?Určitě je to velké povzbuzení, i když stačilo pouze vyhrát,?řekl Armstrong. ?Důležitý je i způsob, jakým jsme to dokázali. Takhle to musíme příště dělat.? Nepochybně. A Therrien by si měl s Malkinem povídat častěji.

10. 12. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dan LaCouture 1977 (USA, 47 let)
Francois Leroux 1970 (Kanada, 54 let)
Ondrej Nemec 1984 (Česká republika, 40 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15285 hlasů, 23% (15285)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66427
Tento den v minulosti