Přeměna kádru Pens nekončí, v plánu je příchod dalších hráčů

Co se výměn a příchodu nových hráčů týče, tak byli Pens během draftu určitě nejaktivnějším týmem, a v podobném duchu by chtěli pokračovat i po prvním červenci, kdy se otevře trh s volnými hráči. Na bitvu o ně jsou patřičně vyzbrojeni - mají dostatečně volné místo pod platovým stropem a mohou nově příchozím nabídnout seriózní zapojení do bojů o Stanleyův pohár.

Generální manažer Ray Shero se podle deníku Tribune-Review se netají tím, že by se chtěl pokusit získat do týmu možná dvě největší hvězdy, které budou po prvním červenci k mání - útočníka Devils Zacha Pariseho a obránce Nashville Ryana Sutera.

Stejný zdroj také tvrdí, že vedení klubu je již dohodnuto na podmínkách smlouvy s kapitánem Sidneym Crosbym, který by měl podepsat smlouvu na deset až třináct let s průměrným platem mezi devíti a desíti miliony dolarů na sezónu. Stejně jako posledně tak Crosby podepíše kontrakt na menší peníze, než je jeho tržní hodnota, kterýkoli z dalších devětadvaceti týmů by mu totiž mohl nabídnout více, podle dohody mezi ligou a hráčskou asociací až dvacet procent všech výdajů na hráče.

Podpisem za méně peněz chce dát Crosby týmu větší manévrovací prostor pro získání nových nebo udržení stávajících hráčů. Naposledy tato strategie zafungovala a Penguins získali v roce 2009 Stanley Cup. Po odchodu Jordana Staala je nyní dlouhodobý cíl vedení Pens co se kádru týče jasný - udržet kromě Crosbyho i Evgeni Malkina, Kristophera Letanga a Marca-Andre Fleuryho.

Tomuto cíli podřídí Ray Shero i vyjednávání s potenciálními posilami. Nebude se je snažit získat za každou cenu a zbytečně je přeplácet. Idelání by pro něj bylo se ještě zbavit obránce Paula Martina, který ukrajuje z pomyslného koláče výdajů pět miliónů dolarů a rozhodně nepodává tomuto platu odpovídající výkony. Tím by se manévrovací prostor ještě zlepšil.

Obranu má tým do budoucna relativně zajištěnou, v nižších soutěží se mu prohání několik schopných prospektů. I přesto by však bylo potřeba nejméně jednoho zkušeného a schopného do týmu přivést. Shero se chce pokusit získat nashvillského Ryana Sutera a pokud se to nepodaří, tak někoho jiného, klidně i přes nějakou výměnu. V rámci ní je tým ochoten nabídnout například Simona Desprese.

Co se Ryana Sutera týče, tak existuje možnost, že by ho Pens získali ještě před prvním červencem, kdy se stane volným hráče. Proslýchá se totiž, že Suter s Predators prodloužit nechce a plánuje vyzkoušet, jaká je jeho cena na volném trhu. V tom případě by se jej v Nashville určitě rádi zbavili ještě než mu u nich vyprší smlouva a získali tak za něj alespoň volbu v nižším kole draftu. Pens by pak měli několik dní na to, aby se Suterem uzavřeli smlouvu.

O podobný scénář by se Penguins mohli pokusit i v případě Zacha Parise, ale v tomto případě je velmi nepravěpodobné, že by se Devils svého kapitána tak jednodušše zbavili, chtějí s ním totiž smlouvu prodloužit. V tomto případě se tedy Pens pokusí Pariseho nalákat na spolupráci se Sidneym Crosbym, se kterým se znají už od dětství a stále platí za dobré kamarády.

26. 06. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dean DeFazio 1963 (Kanada, 61 let)
Harry York 1974 (Kanada, 50 let)
Derek Nesbitt 1982 (Kanada, 42 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15284 hlasů, 23% (15284)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13055 hlasů, 20% (13055)
Martina St. Louise
11199 hlasů, 17% (11199)

Celkem hlasů: 66423
Tento den v minulosti