Pomalý start Sergeje Gonchara

Jeden z nejlepších ruských beků určitě v prvních zápasech sezóny nepředváděl to na co jsme zvyklí. Žádný gól a spousta pokažených přihrávek. To je velice špatná vizitka hráče, který pobírá plat 5 miliónu ročně.

V sobotu ale v ledačems nastala změna. Gonchar předvedl stabilní výkon a vstřelil svou první branku v sezóně. Zároveň jeho přítomnost na ledě pokaždé znamenala nebezpečí pro soupeřovu branku. Penguins tak doufají, že jejich investice se konečně začne vyplácet.

?Po celý zápas hrál opravdu skvěle,? pochválil svého svěřence trenér Eddie Olczyk. ? Bylo na něm vidět, že se lépe sehrává s týmem a dařilo se mu i v útoku.? Zároveň je však nutno podotknout, že je stále hodně co zlepšovat. ?Potřebujeme aby hrál ještě lépe,? řekl Olczyk ? Po zápase jsem mu řekl, že naše přesilovka stojí na něm.? Celý tým si však uvědomuje, že teď je potřeba vyhrávat. Penguins jsou zatím jediní, kteří nemají na svém kontě vítězství.

? Když přijdete do týmu, který vypadá tak dobře na papíře očekává se od vás hodně,? řekl Gonchar. ?Pokud vám, ale věci nezačnou vycházet dostaví se frustrace a špatné výkony.? A přesně lepší obrana je to, co Penguins nejvíce potřebují. V současné NHL obrana musí útočit a rozehrávka teď stojí na Goncharovi, který musí nutně zlepšit svůj střelecký potenciál a napravit svou reputaci coby nejproduktivnějšího obránce NHL. ?Určitě zatím málo střílím,? řekl Gonchar. ? Snažím se hrát dobře defenzivně a při rozehrávce vytvářet šance. Jsem si vědom toho, že se mi to zatím moc nedaří. Důvodem jsou možná i naše častá vyloučení.?

Právě vyloučení jsou dalším faktorem proč Penguins nevyhrávají. Proti Bostonu dostali ve druhé třetině celkem 4 góly z přesilových her. Dva z nich byly z přesilovky 5 na 3. ? Nehrajeme dobře v naší obrané třetině,? postěžoval si asistent trenéra Graig Hillier. ? Komplikujeme rozehrávku a nejsme schopni vyvézt puk z útočné třetiny. Následkem toho přichází hodně vyloučení, které nám znemožňuje vyhrát zápas.?

? Náš tým má obrovský potenciál a je v něm hodně talentovaných hráčů,? dodává Gonchar. ? Tým má všechno k tomu aby mohl vyhrávat. Potřebujeme se sehrát a získat první vítězství. Už je nejvyšší čas.?

24. 10. 2005, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti