Po souboji bratří Staalů se nakonec radoval Eric z Caroliny

Sobotní zápase mezi týmy Pittsburghu a Caroliny nabídl kromě jiného i bratrský souboj Erica a Jordana Staala. Oba se v zápase dokázali gólově prosadit, ze dvou bodů a vítězství se však radoval pouze Eric. Jeho tým zvítězil na domácím ledě 5:3.

Utkání mělo zajímavvý průběh, Carolina vedla po dvou třetinách už 3:0, nicméně Pens se nevzdali a během třinácti minut třetiny třetí stihli vyrovnat na 3:3. Bohužel však nezvládli konec utkání, kdy dvakrát inkasovali.

První gól zápasu vstřelil hned ve druhé minutě Jeff Skinner, který se prosadil backhandovou střelou. Do střelecké pozice si vyjel z levého kruhu a ačkoli ho bránil Matt Niskanen, dokázal vystřelit a skórovat.

Na druhý gól diváci čekali až do šestnácté minuty druhé třetiny. Do té doby měli více ze hry Penguins, kteří mohli díky šancím Steva Sullivana, Chrise Kunitze, Jamese Neala a hlavně Evgeni Malkina, který najížděl sám na osamoceného brankáře Cama Warda, několikrát vyrovnat. Tučňáci v této fázi zápasu také nevyužili dvojnásobnou početní převahu.

To se však nestalo a tak přišel čas Caroliny, jmenovitě jejího hráče Tuoma Ruutua. Ten během tří minut vstřelil dva góly a navýšil tak vedení svého týmu na 3:0. První gól padl po nájezdu dva na jednoho a krásné přihrávce střelce první branky Jeffa Skinnera, druhý pak po nepozornosti v pittsburghské obraně, kdy hráči nebyli schopni vyhodit nebo rozehrát puk, který měli na svých holích.

Do třetí třetiny mohli Penguins vstupovat dokonce se čtyřgólovým mankem, pár sekund před druhou sirénou se totiž na osamoceného Brenta Johnsona v brance Penguins řítil osamocený Eric Staal, dokonce se po svém zakončení radoval z gólu, rozhodčí jej však po předchozím písknutí neuznali.

Na začátku třetí třetiny zavelel ke stahování nepříznivého stavu Jordan Staal. Ten se nejprve popřihrávce Evgeni Malkina prosadil střelou z první z mezikruží a poté samostatným nájezdem v oslabení, kdy Wardovi nedal šanci kličkou zakončenou mezi jeho betony.

Honbu za vyrovnáním Penguins završili v třiapadesáté minutě zápasu, kdy Warda překvapil střelou z pravého kruhu Chris Kunitz.

Více se jim však bohužel nepodařilo. Čyři a půl minuty před koncem zápasu totiž obdrželi od Erica Staala vítězný gól. Nejstarší z čtevřice bratrů Staalů se prosadil při zkrumáži dorážkou z hranice brankoviště.

Pátý gól Caroliny pak vsítil o dvě minuty později Chad LaRose, když unikl hráčům Pens, kteří už vložili všechny síly do útočení a snahy vyrovnat, do samostatného nájezdu.

"Snažili jsme se, dokonce i vyrovnali. Bohužel jsme však nezvládli konec," komentoval průběh zápasu dvougólový střelec Jordan Staal.

"Byla to celkem hektická třetí třetina. Eric Staal se prosadil v brankovišti, žádný hezký gól, ale pro Carolinu znamenal hodně," nechal se slyšet trenér Penguins Dan Bylsma.

Před začátkem třetí třetiny dal Bylsma po zranění Steve Sullivana dohromady Evgeni Malkina s Jordanem Staalem. Jejich spolupráce pak vedla k prvnímu gólu Penguins.

"Geno není špatný hráč, je to zábava s ním hrát. Má perfektní přehled, jediné, o co se musíte starat je, abyste se dobře uvolnili. On vás pak přihrávkou najde," promluvil o spolupráci s ruským kolegou Jordan Staal.

Penguins svého soupeře přestříleli v poměru 40:26, přesto jim to nebylo nic platné. Brankáře Johnsona, který dostal pět gólů však nelze z porážky vinit, za většinu gólů nemohl, padly po chybách obrany nebo celé pětky, kdy hráči Caroliny stříleli z jasných pozic.

Utkání zpestřila hned v páté minutě bitka mezi Arronem Ashamem a Bryanem Allenem. Asham svého soka po chvíli skolil k zemi, o žádné velké vítězství se však nejednalo.

14. 11. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti