Pittsburgh je po šestnácti letech jeden zápas od finále

Penguins stačí vyhrát jediný zápas a poprvé od roku 1992 postoupí do finále Stanley Cupu. Naopak Philadelphia poprvé v této sérii hraje o holé přežití. Třetí zápas zcela nezvládla a tím se její postup pohybuje spíše v oblasti teorií.



Flyers však na čtvrtý zápas série pohlížejí se vztyčenou hlavou. "Už jsme je porazili," řekl útočník Scott Hartnell. "Určitě nejsou všemocní, i když si to každý myslí. Jsou porazitelní. Víme to."

"Jakmile vyhrajeme první zápas, tak se sněhová koule může otočit naším směrem."

Mezitím se spíše na Flyers řítí lavina. Hráči Philadelphie ve třech předchozích zápasech několikrát zbytečně ztratili puk a Penguins je dokázali pohřbít. Většina chyb se odehrála ve středním pásmu nebo blízko modré čáry Penguins.
"Hrají velice chytře," řekl útočník Flyers R. J. Umberger. "Vycházejí ze zajištěné obrany a vychází jim to. To se musí uznat."

Umberger z týmu soupeře nejvíce vyzdvihuje Sidney Crosbyho. "Vzal na sebe velkou zodpovědnost," řekl. "Když se vrátíme do časů Maria Lemieux, tak ten v play-off vždy odváděl skvělé defenzivní výkony. Většinou se lidé zaměřovali na jeho hru v útoku, ale on uměl i dobře bránit. Crosby je na tom podobně."

Flyers si přesto musí uvědomit, že stačí jeden prohraný zápas a ze sloganu "Vengeance now" (nyní přichází odplata) se stane slogan "Vengeance later"(odplata později).

Penguins se svého soupeře budou snažit dorazit tradičně největšími zbraněmi ? rychlostí a talentem. "Odehrál jsem tu sice pouze několik zápasů, přesto je mi jasné, že naší největší zbraní je rychlost," řekl Marián Hossa.
"Jsme pravděpodobně nejrychlejší tým v celé NHL," řekl Max Talbot. "Podívejte se, jak naši útočníci forčekují a jak naši obránci rychle rozehrávají. Ztracené puky rychle dojíždíme a ihned hledáme volného spoluhráče."

"Říkejte si tomu, jak chcete ? rychlost, pohyblivost, jakkoli. Přesto se hýbeme opravdu rychle a útočíme ve vlnách, díky čemuž to má soupeř mnohem těžší."

Trenéři soupeře si stěžují, že jsou Penguins protěžováni rozhodčími. Statistika play-off prozrazuje, že Pittsburgh hraje průměrně v jednom zápase 4,75 přesilovky. "Když bruslíte, tak se dá dělat cokoli," řekl kapitán Sidney Crosby. "Soupeř je přinucen faulovat. Můžete si vytvořit spousty šancí. A ve vlastním pásmu dojíždíte ztracené puky, díky čemuž máte více času na rozehrávku."

Zranění:

Gary Roberts, který měl před třetím zápasem dýchací potíže, nakonec nenastoupil. Jeho účast se v dnešním zápase jeví jako nepravděpodobná. Chřipkový virus také napadl útočníka Petra Sýkoru a obránce Roba Scuderiho. Oba by však měli nastoupit. Mark Eaton je do konce sezóny mimo hru.

Simon Gagne (otřes mozku) a Mike Rathje (záda) se letos již na ledě neobjeví. Mimo hru zřejmě zůstane také Kimmo Timonen (krevní sraženina). Braydon Coburn dnes trénoval a podle všeho by měl nastoupit. Rána se mu prý trochu otevřela, avšak oko poškozené není a vidí tedy dobře.

Brankáři:

Marc-Andre Fleury ve třetím zápase pustil z osmnácti střel jediný gól. "Cítil jsem se zbytečný," řekl po zápase Fleury.

Martin Biron inkasoval čtyřikrát z 25 střel. Gólman Flyers je přesvědčen, že dnes jeho tým vyhraje: "Proti Montrealu jsme se museli po prvním zápase přizpůsobit a to samé nás čeká také dnes. Musíme se dostat do hry. Dnes do toho dáme vše."

Zajímavosti:

Flyers chystají změny v sestavě.
Penguins svému soupeři ve třetím zápase dovolili pouze 18 střel, což bylo o dvě střely od klubového rekordu (23. duben 1970 proti St. Louis).
Asistence obránce Hala Gilla na druhou branku Mariána Hossy byla jeho prvním bodem v letošním play-off.
Penguins sérii play-off nad Flyers ještě nevyhráli. V letech 1989, 1997 a 2000 byli poraženi.

15. 05. 2008, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Jeff Zatkoff 1987 (USA, 37 let)

Dave McLlwain 1967 (Kanada, 57 let)
Kyle Rossiter 1980 (Kanada, 44 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
24635 hlasů, 22% (24635)
Jeff Skinner
22595 hlasů, 20% (22595)
Patricka Sharpa
22949 hlasů, 20% (22949)
T.J. Oshieho
22498 hlasů, 20% (22498)
Martina St. Louise
20448 hlasů, 18% (20448)

Celkem hlasů: 113125
Tento den v minulosti