Pens remizovali s Capitals 3:3, Young dal dva góly

I když jeho tým nevyhrál, nikdo nemůže vinit {warren-young}{Warrena Younga}, osmadvacetiletého nováčka, z toho, že byl po zápase v sedmém nebi. Už po sedmé v této sezóně vstřelil totiž v jednom utkání dvě branky. Ty včerejší pomohly Penguins poslat domácí zápas proti Washingtonu do prodloužení, přestože prohrávali už 1:3 a ani jednou v utkání nevedli.

V první třetině zápasu vstřelil každý tým po jednom gólu. Za Washington se v osmé minutě prosadil Scott Stevens, za Penguins pak v přesilové hře vyrovnával {mike-bullard}{Mike Bullard}.

Stav 1:1 vydržel až do třiatřicáté sekundy třetí třetiny, kdy poslal Washington do vedení Craig Laughlin. Po něm pak na 3:1 z pohledu Capitals navyšoval v čase 44:06 Bob Carpenter. Po těchto dvou gólech pak přišly chvíle {warren-young}{Warrena Younga}.

Ten v polovině třetiny snižoval na 2:3, když se vkradl do brankoviště a sledoval, jak brankář Bob Mason vyráží střelu {wayne-babych}{Wayna Babyche}. Puk se po Masonově zákroku dostal na hůl {jim-hamilton}{Jima Hamiltona} a ten ho ihned posunul k číhajícímu {warren-young}{Youngovi}, který neměl žádný problém s tím jej poslat za brankovou čáru.

{warren-young}{Young}, {wayne-babych}{Babych} a {jim-hamilton}{Hamilton} se na ledě objevili společně kvůli zranění {mario-lemieux}{Maria Lemieuxe} ze druhé třetiny. Toho trenér Berry ke konci utkání nasazoval jen v přesilových hrách. Jako třeba v té, která začala v čase 13:09 třetí třetiny, když na trestnou lavici odešel za držení Darren Veitch. {mario-lemieux}{Lemieux} při ní našel na pravém bodu pro vhazování {warren-young}{Younga}, který se z této pozice nemýlil a vyrovnal na 3:3.

Gól by mohli fanoušci Pens brát jako pomstu Veitchovi. Právě po jeho zákroku totiž musel {mario-lemieux}{Lemieux} ve druhé třetině opustit se zraněnou levou nohou led a zamířit do šatny. Původní zprávy hovořily o tom, že by měl být {mario-lemieux}{Lemieux} minimálně do konce týdne mimo hru, pak se ale objevil v přesilových hrách na ledě.

"Původně jsem ho nechtěl na led vůbec posílat. Pak jsme ale naznali, že by nám mohl v přesilových hrách díky své kontrole puku hodně pomoct. Ukázalo, se, že jsme udělali správné rozhodnutí," sdělil po zápase kouč Bob Berry. Tomu se líbila hra jeho mužstva hlavně v první třetině. "Tím, že jsme se dokázali vrátit do zápasu proti tomuto týmu, který výborně napadá, mě těší."

Penguins v zápase několikrát podržel brankář {denis-herron}{Denis Herron}, který měl hodně práce hlavně na začátku druhé třetině, kdy Capitals během necelých desíti minut přestříleli Pens 16:1. S jednadvaceti zákroky za jednu třetinu vytvořil nový domácí rekord. "Pokud vyhrajeme nebo remizuje, tak ty zákroky k něčemu jsou. V případě porážky jsou pak k ničemu," prozradil.

{warren-young}{Waren Young} má díky svému dnešnímu představení na kontě už třiadvacet bodů, stejně jako {mario-lemieux}{Mario Lemieux}. Ten dokázal bodovat ve čtrnácti z dosavadních sedmnácti zápasů.

{mike-bullard}{Mike Bullard} dnes vstřelil celkově už 119. gól v dresu Penguins, čímž vyrovnal výkon {pierre-larouche}{Pierra Laroucheho}, se kterým se nyní dělí o sedmé místo v historické tabulce Pens.

22. 11. 1984, James, Převzato a přeloženo z deníku Post-Gazette









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Kristopher Letang 1987 (Kanada, 37 let)

Brett Sterling 1984 (USA, 40 let)
Mario Larocque 1978 (Kanada, 46 let)
Peter Skudra 1973 (Lotyšsko, 51 let)
Philippe Dupuis 1985 (Kanada, 39 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti