Pens proti Flyers rozšířili sérii výher na dvanáct zápasů

V sezóně 2010/11 ukončili Flyers Tučňákům dvanáctizápasovou sérii výher, v sezóně 2011/12 pak jedenáctizápasovou. Letos se jim naskytla šance opět, ale tentokrát byli neúspěšní a tak mohli Pens slavit díky výhře 2:1 v prodloužení dvanácté vítězství v řadě.

Podobně jako v minulých zápasech, i v tomto Penguins prohrávali. Tentokrát až do čtyřiapadesáté minuty, kdy se v dvojnásobné přesilovce prosadil Sidney Crosby. Využil křížné přihrávky Paula Martina a z pravé strany překonal brankáře Bryzgalova střelou z první.

"Zabila nás přesilovka pět na tři, je to zklamání," smutnil po zápase bývalý hráč Tučňáků Maxime Talbot. "Byli jsme několik minut od vítězství, odehráli jsme tu dobrý zápas, hráli jsme jednoduše," doplnil.

Stav 1:1 vydržel až do konce základní hrací doby a tak o vítězi muselo rozhodnout prodloužení. V něm Penguins vystřelil dva body Tyler Kennedy, který z levého kruhu nejprve naznačil střelu příklepem, aby pak zápěstím trefil horní růžek Bryzgalovovy branky. Tomu výtečně clonil Pascal Dupuis.

"Věděl jsem, že ta střela má šanci. Jsme teď hodně sebevědomí a víme, že pokud se budeme držet nastoleného plánu, můžeme být úspěšní," prozradil střelec branky Kennedy.

Penguins byli do té doby v základní části v domácím prostředí velmi neúspěšní. Ze sedmi zápasů v nové Consol Energy jich celkem šest prohráli. Zvítězili pouze v nic neřešícím posledním zápase minulé sezóny.

"Myslím, že jsme dnes byli o hodně lepší než soupeř. Výhru jsme si zasloužili," řekl po zápase otevřeně kapitán Sidney Crosby a dodal: "Snažili jsme za každou cenu hrát naši hru, nezávisle na vývoji utkání. Díky tomu jsme nakonec zvítězili."

Jediný úspěch Flyers zaznamenal ve druhé třetině v přesilové hře Claude Giroux, který se po vlastní přihrávce šťastně dostal k odraženému puku a pohotovou střelou překvapil Fleuryho.

Výsledek 2:1 byl oproti minulým měřením sil, ve kterých mohli diváci vidět spousty branek, poněkud odlišný. Postarali se o to svými dobrými výkony brankáři Marc-Andre Fleury (27 zákroků) a Ilya Bryzgalov (33 zákroků).

"Když proti sobě my dva stojíme, většinou to vypadá jinak," komentoval výsledek se smíchem Fleury a pokračoval: "Bylo pro mě dobré odehrát takto málo gólový zápas, tým hrál dobře, moc toho soupeři nepovolil. Šly na mě jen střely z dálky nebo z boku."

O další prodloužení série se pokusí Penguins v úterý proti přednímu celku Východní konference Montrealu, který na jejím počátku porazili 7:6 v prodloužení. Celkový rekord NHL v počtu výher jednoho klubu za sebou čítá sedmnáct zápasů a vytvořili ho právě Penguins v roce 1993.

25. 03. 2013, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dave Goertz 1965 (Kanada, 59 let)
Dennis Owchar 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti