Penguins mění složení útoků

Jeho tým důsledným napadáním přinutil soupeře ke ztrátě puku, aby následně Brian Dumoulin vystřelil od modré čáry a on tečí této střely vsítil gól. Poté Patrick Hornqvist vyskočil a začal se objímat se spoluhráči. Nic na tom nezměnil ani fakt, že byl v bráně záložní brankář Pens Jeff Zatkoff a celá situace se odehrála pouze na tréninku. Když totiž v sedmi zápasech vstřelíte pouze jedenáct gólů, musíte se radovat i z těchto úspěchů.

Při vstřeleném gólu, ale i počas celého tréninku byl Hornqvist součástí prvního útoku, kde mu sekundovali Sidney Crosby a Pascal Dupuis. Druhou řadu pak tvořili Evgeni Malkin, Phil Kessel a Sergei Plotnikov. Chris Kunitz a David Perron se pak přesunuli k Nicku Boninovi do třetí brázdy.

A takto budou vypadat první tři útoky Pens i v dnešním utkání proti Nashville. Trenér Johnston se tak po sedmi zápasech rozhodl rozbít spojení Crosbyho a Kessela, které mělo platit za jedno z nejúdernějších v lize.

"Nedávali jsme moc gólů," komentoval změny Crosby. "Takové věci pak přicházejí."

Na změny v sestavě je několik názorů. Podle některých se jedná o zoufalý pokus trenéra Johnstona, jak si udržet práci, podle dalších pak o budíček pro vysoce placené hvězdy, které ale nepředvádějí tomu odpovídající výkony. Může se také jednat pouze o prosté dodání nového impulzu mužstvu, kterému se nedaří.

Sám Johnston změny komentuje pouze jako drobné vyladění sestavy. "Dostávali jsme se do kvalitních šancí? Pokud se podíváte na náš poslední zápas, tak jen během první třetiny uvidíte dostatek výborných příležitostí k tomu, abychom se dostali do vedení. My je ale promarnili. Proto ladíme sestavu."

"Musíme sledovat, ve kterých kombinacích se nám daří. Máme hodně hráčů, kteří jsou herně hodně rozdílní a zrovna teď nemáme žádné pevně složené útoky. Na sobotní zápas je změníme a pak je možná změníme i během hry. Jako jsme to udělali ve čtvrtek," pokračoval Johnston.

Je možné, že změna útoků je to jediné, co tým, který jednadvacet utkání po sobě nedal více než tři góly, potřebuje. Talent a útočné schopnosti mu totiž určitě nechybí. Stejně tak je ale možné, že to nepomůže, a že se bude muset změnit styl hry. A možná i trenér.

Osm z celkových jedenácti gólů Pens letošní sezóny totiž nebylo výsledkem herního systému jako takového, ale spíše individuální schopností střelce.

"Musíme prostě na ledě dělat ty správné věci. Musíme bojovat jeden za druhého, dostávat puk na bránu, střílet z dorážek, blokovat střely a podobně. Pokud tak budeme činit, jsme dost dobrá skupina hráčů na to, abychom se dostali nahoru. Musíme za tím jít společně," prohlásil odhodlaně Hornqvist.

24. 10. 2015, Blackngold, Převzato a přeloženo z deníku Tribune Review









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dan LaCouture 1977 (USA, 47 let)
Francois Leroux 1970 (Kanada, 54 let)
Ondrej Nemec 1984 (Česká republika, 40 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti