Nejasnosti ohledně Pálffyho

Jak již ví široká hokejová veřenost Žiggy Pálffy se rozhodl ukončit kariéru. Avšak jak byla zpráva potvrzena, objevilo se spoustu nejasností.

PITTSBURGH(AP) ? Křídelní útočník Pittsburgh Penguins Žigmund Pálffy ukončil ve středu svou kariéru, když ohledně jeho odchodu vzniklo spoustu nejasností. Podivné je, že Pálffy se nezúčastnil tiskové konference, kterou uspořádal generální manažer Craig Patrick během tréninku mužstva. Patrick na ní odmítl komentovat slovenský deník Sport, kde se uvádí, že Pálffy ukončil kariéru kvůli vleklému zranění ramene.

?Ne, nebudu mluvit o našem rozhovoru,? řekl Patrick, když jako příčinu uvedl ?osobní důvody?. Pálffy údajně oznámil své rozhodnutí v úterý ráno, když bylo dohodnuto, že zpráva nebude oznámena dokud se Pálffy nerozhodne definitivně. Patrick dále oznámil, že během podpisu smlouvy neměla organizace tušení ohledně Pálffyho zdraví. ?Vůbec jsme nevěděli, že jsou zde nějaké problémy s ramenem,? řekl Patrick. ?Úspěšně udělal fyzické testy.?

Zároveň Patrick řekl, že ani v nejmenším neočekával ukončení kariéry. ?Byl jsem překvapený,? řekl Patrick. ?Přišel za mnou a mluvili jsme za zavřenými dveřmi. Nicméně jak začal hovořit bylo jasné kam míří.?

Třiatřicetiletý Pálffy se zranil v lednu 2004 během utkání Los Angeles Kings ? Anaheim. Jeho rameno muselo být nadvakrát operováno, avšak problémy přetrvávaly. Podle slovenského deníku Sport bylo příčinou odchodu právě bolavé rameno.

?Mluvil jsem se svým doktorem a nedoporučil mi třetí operaci,? řekl Pállfy deníku Sport. Pálffyho agent Paul Kraus nebyl po celý den k zastižení, aby se vyjádřil k situaci ohledně jeho odchodu. Ačkoliv má Slovenský útočník na svém kontě 42 bodů (11+31) už pěknou řádku zápasu nedal gól. Naposledy byl úspěšný 16. prosince proti Buffalu Sabres.

?Posledních 10 až 15 zápasů pro něj bylo hodně těžkých,? řekl Sidney Crosby, Pálffyho spoluhráč a nejproduktivnější hráč mužstva. ?Nevím, kdy naposledy tak dlouho nedal gól.? Pro Post- Gazzete však Crosby možná potvrdil oficiální zprávu o jeho zranění.

Mladý Kanaďan uvedl, že jeho ukončení kariéry ho překvapilo, avšak věděl, že Pálffy má bolesti. Zranění se prý zhoršilo po zápase s Nashvillem, kdy Darcy Hordichuk do něj ostře narazil. ?Věděl jsem, že ho to bolí,? řekl Crosby. ?Jeho rameno a jeho záda ? záda ho bolela už dlouho. A jak do něj narazil Hordichuk začlo ho bolet i rameno.?

Therrien, který nahradil Eddie Olczyka, řekl, že se pokusil Pálffyho přesvědčit o pokračování v kariéře. ?Je to pro něj těžké rozhodnutí, ale musíme ho respektovat,? řekl Therrien. ?Nehrál tak, jak si představoval a už taky není nejmladší.?

Několik hodin po oznámení o jeho odchodu tým angažoval Erica Cairnse z Floridy, jenž bude mít na starost bezpečí Sidney Crosbyho, jenž byl v posledních několika utkáních vystaven nevybíravým zákrokům soupeře.

19. 01. 2006, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Gilles Lupien 1954 (Kanada, 70 let)
Steve Webb 1975 (Kanada, 49 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti