Malkin opět skvěle, Pens porazili po nájezdech Carolinu

V dalším z mnoha utkání základní části NHL si na svůj led Tučňáci pozvali hráče Caroliny Hurricanes a chtěli domácímu publiku ukázat, že dvě vyhraná utkání na území Floridy nebyly náhodou. Hurikány nakonec porazili 2:1 po samostatných nájezdech, když se opět dařilo neskutečně hrajícímu Evgeni Malkinovi, který vstřelil jediný gól Pens v základní hrací době a poté se prosadil i v nájezdech. Dobrý výkon předvedl i brankář Fleury.

Zápas začali Penguins ne zcela podle svých představ a už po dvou minutách a jedenácti sekundách prohrávali 0:1 poté co se dlouho nemohli dostat z vlastního obranného pásma a když už se to podařilo, ihned ztratili puk a museli se opět bránit. Gól padl po přihrávce z rohu od Jussiho Jokinena, kterou využil ze středu hřiště střelou zápěstím najíždějící si Jamie McBain.

Z obdrženého gólu se Tučňáci rychle otřepali a začali dělat vše pro vyrovnání. Svého soupeře dlouhou dobu nepustili do šance a sami si nějaké vytvářeli. Nejvíce se činila Malkinova první formace, ani ty ostatní však nezůstaly pozadu. Slibné střely na branku si připsali Chris Kunitz, Pascal Dupuis nebo i Deryk Engelland.

Carolině zhatil největší šanci první třetiny Marc-Andre Fleury v patnácté minutě, když z levé strany brankoviště vychytal osamoceného Tuoma Ruutu.

V čase 18:38 se Pittsburghu podařilo vyrovnat. Střelcem branky nebyl nikdo jiný než Evgeni Malkin, který vstřelil čtvrtou branku svého mužstva v řadě. Ruský útočník nejprve střílel z první z pravé strany hřiště, puk však po ne moc povedené střele v brance neskončil a na místo toho se k němu po odrezech od brankáře a mantinelu dostal zpět. Tak si to s ním Malkin namířil přes útočníka Erica Staala směrem k brance a na hranici brankoviště ho zavěsil pod břevno brankáře Cama Warda.

Asi půl minuty před koncem první třetiny měl Malkin ještě jednu slibnou šanci. Za brankou se hezky zbavil obránce a vyjel si před ni, bohužel však mířil nepřesně.

Druhá třetina se odehrála bez vstřelených branek. Blíže k nim měli domácí, kteří si připravili spoustu šancí, kdy několik z nich bylo z kategorie vyložených.

Vše začal při přesilové hře James Neal, který po zadovce Evgeni Malkina střílel naprosto osamocen příklepem z pravého brankoviště. Ward si s pokusem, který mu mířil mezi nohy, jednodušše poradil.

O chvíli později se v obrovské šanci před naprosto odkrytou branou objevil po křížné přihrávce opět Evgeni Malkina Paul Martin. Puk, který mu šel pod nohy, však nedokázal přesměrovat přesně a poslal ho mimo, kde ho brankář Ward jednoduše vyrazil.

Na začátku třicáté minuty zápasu střílel z pravého kruhu Tyler Kennedy a nastřelil vzdálenější tyčku.

Sedm minut před koncem se po přihrávce Richarda Parka z pravého rohu hřiště zjevil osamocen před odkrytou brankou Pascal Dupuis. Skákající puk však za brankovou čáru uklidit nedokázal a trefil těsně vedle.

Několik šancí si ve druhé třetině připravili i hráči Caroliny, jmenovitě Jeff Skinner, Eric Staal nebo Patrick Dwyer. Tu největší spálil posledně jmenovaný, který na Fleuryho najížděl zcela osamoceně.

Ve třetí třetině zastínila všechny ostatní události ta, kdy Brooks Orpik srazil při souboji o puk Jeffa Skinnera, který letos již jednou prodělal otřes mozku. Útočník Caroliny byl po střetu viditělně otřesen, do zápasu se však v pořádku vrátil. Přestože se zákrok Orpika jevil jako čistý hit rameno na rameno, byl bek Pittsbrughu vyoučen na dvě minuty.

Největší šance v této části utkání si připravili James Neal a Evgeni Malkin. Prvně jmenovaný se Warda snažil překonat z podobné pozice jako Malkin při svém gólu v první třetině. Brankář Caroliny byl však tentokrát připraven a střelu do horní části branky vykryl.

Evgeni Malkin si pak při své šanci vykroužil s pukem zpoza branky, zasunout za brankovou čáru ho však už nezvládl.

Třetí třetina tak skončila bez branek a za stavu 1:1 došel zápas do prodloužení, ve kterém řádil opět kdo jiný, než v obrovské formě a pohodě hrající Evgeni Malkin. Střílel, přihrával, gól však nedal on ani jeho spoluhráči. A jelikož se neprosadili ani hráči Caroliny, rozhodovaly o tom, kdo získá dva body, samostatné nájezdy.

Ty začal Evgeni Malkin a jak jinak, než proměněním. Warda nachytal backhandovou kličkou. Po něm jel Jussi Jokinen, který rovněž skóroval, když Fleuryho překonal backhandovou střelou. Chris Kuntz a po něm pak Jeff Skinner neproměnili a tak drama pokračovalo. Třetí sérii začal James Neal a střelou k levé tyčce skóroval. A protože v posledním nájedzdu předvedl proti Ericu Staalovi perfektní zákrok betonem Marc-Andre Fleury, který se roztáhl prakticky přes celou šířku branky,stali se Pens vítězi tohoto utkání.

18. 01. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Alek Stojanov 1973 (Kanada, 51 let)
Andy Chiodo 1983 (Kanada, 41 let)
Bob Stumpf 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti