Důležité utkání zvládli lépe Penguins

Trenér Penguins Michel Therrien hovořil před utkáním s Islanders ke svému týmu. Na tom by nebylo nic tak neobvyklého. Vždyť tohle dělá velice často. Prostě zde bylo pouze několik věcí navíc, které bylo třeba zmínit.

Therrien nikdy svým hráčům neříkal, že je soupeř často přestřílí. Ani jim neřekl, že jsou často vylučováni. Ani, že někdy zakončí přesilovku pět na tři zbytečnou střelou. ?O ničem takovém jsme nemluvili,?potvrdil obránce Ryan Whitney. Mluvilo se totiž o daleko komplexnější záležitosti. Hlavním bodem předzápasového jednání byl totiž postup na desáté místo Východní konference, kde na postupové příčky New York Rangers a Tampy Bay chybí pouhé tři body. Nakonec tedy můžeme říci, že rozhovor byl úspěšný a Penguins ve velice důležitém utkání porazili New York Islanders 5:2.

Sidney Crosby, jenž vstřelil na začátku třetí třetiny gól a později přidal ještě jeden, zakončil zápas v poněkud podivném rozpoložení. Méně jak minutu před koncem utkání byl totiž vyloučen za údajně přifilmovaný pád. Crosby se na ledě ocitl po zákroku útočníka Isles Jasona Blakea, který měl být podle názoru Michela Therriena za své počínání vyloučen. ?Jsme skutečně naštvaní,?řekl. ?Bylo to laciné. Jsme jediní, kdo je vylučován. Doufám, že to vedení NHL napraví. V žádném případě netolerujeme pokus zranit našeho nejlepšího hráče.?

Nebylo to poprvé, co se Islanders pokusili o likvidační zákrok. Sporné bylo i vražení na hrazení od Brendana Witta během první třetiny. ?Zrovna jsem byl zaměstnaný nahrávkou,? řekl Crosby, jenž snad ještě nestačil dopadnout na led, a už byli u Witta Malone s Whitneym. ?Nezajímá mě jestli to byl čistý zákrok,? řekl Whitney. ?Když je nejlepší hráč ligy atakován tímto způsobem, tak prostě musíte něco udělat.?

Malone ihned shodil rukavice a vyměnil si s Wittem několik úderů, za což byl odměněn desetiminutovým trestem. V konečném součtu na tom nakonec vydělali Islanders, jenž hráli čtyřminutovou přesilovku. Crosby nebyl jediným hráčem Pens, který dostal za záda brankáře Mika Dunhama dva puky; Erik Christensen ho totiž napodobil, přičemž se trefil poprvé po šesti zápasech. ?Cítil jsem formu již při rozbruslení,? řekl Christensen. ?Vždycky poznáte, když vám všechno vychází. Není to jenom ve vašem těle, ale i ve vaší hlavě, ve vaší mysli. Opravdu jsem si to dnes užíval. Ani nevím proč.? Zápas byl až do druhé třetiny vyrovnaný, za což byl trenér Therrien poněkud rozladěný. ?Přímo nám řekl, že je s průběhem zápasu nespokojený,?řekl Christensen.

Penguins si jeho slova opět vzali k srdci a výsledkem byly dva góly Crosbyho a jeden gól Christensena ve třetí třetině, což v konečném součtu vytvořilo výsledek 5:2. ?Když máte zápasy jako jsou tyhle, tak dobrý tým by mě vždycky vyhrát,?řekl Crosby. ?Je zbytečné si stěžovat, že jsme nezískali dva body.?

17. 01. 2007, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Dean DeFazio 1963 (Kanada, 61 let)
Harry York 1974 (Kanada, 50 let)
Derek Nesbitt 1982 (Kanada, 42 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15284 hlasů, 23% (15284)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13055 hlasů, 20% (13055)
Martina St. Louise
11199 hlasů, 17% (11199)

Celkem hlasů: 66423
Tento den v minulosti