Do sezóny vkročili Penguins vítězně

V prvním a velmi těžkém utkání sezóny porazili Penguins Philadelphii na jejím ledě 3:1, když se o branky postarali postupně Tyler Kennedy, James Neal a Chris Kunitz. Největší zásluhu na vítězství měl brankář Marc-Andre Fleury, který kryl celkem 26 střel soupeře a připsal si 227. výhru v kariéře, čímž překonal rekord, který dosud sdílel s Tomem Barrassem.

První třetina se mnohem lépe povedla hostujícím Tučňákům, kteří se dostali do vedení hned v páté minutě, když ke konci přesilové hry tečoval střelu od modré čáry Paula Martina Tyler Kennedy.

Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat, dvojice Evgeni Malkin, James Neal při něm předvedla svoji známou akci po bully z minulé sezóny a zvýšila v osmé minutě na 2:0. Malkin vyhrál bully, ihned puk posunul na za ním číhajícího Neala, který rychlou střelou zápěstím překvapil Ilyu Bryzgalova v brance Flyers.

Kromě zmíněných gólů se Pittsburgh dostal i do několika dalších slibných příležitostí, zejména v prvních asi patnácti minutách utkání. Pořádný vítr v obraně Flyers způsobila například trojice Malkin, Neal, Crosby, která se na jedno střídání objevila na ledě.

Philadelphia se v úvodním dějství chytila až ke konci třetiny díky dvěma přesilovým hrám za sebou. Největší šanci skórovat měl Scott Hartell, brankář Pens Marc-Andre Fleury jeho pokus z bezprostřední blízkosti zlikvidoval.

Ve druhé třetině Flyers pokračovali ve své mírné převaze z konce první třetiny. A zužitkovala ho hned na jejím začátku, když na zadní tyči našel přihrávkou přes celou šířku útočného pásma Scott Hartnell Clauda Girouxe. Druhý jmenovaný se štěstím propasoval puk pod betonem jinak bezchybného Fleuryho.

Přes převahu Philadelphie, která kromě obrazu hry srovnala ve druhém dějství i poměr počtu střel, si Penguins připravili několik dobrých šancí. Stříleli James Neal, Chris Kunitz a při nájezdu dva na jednoho i Evgeni Malkin. A protože se do druhého zaznění sirény netrefil ani nikdo jiný, zůstalo před třetí třetinou skóre 2:1 pro Pittsburgh.

Ve třetí třetině pokračovala obě mužstva v rychlém hokeji a o trochu více navrch měla Philadelphia, která ke konci zápasu dostala výhodu dvou přesilových her. Během nich se zaskvěl brankář Fleury, při kterém v jednu chvíli, kdy Wayne Simmonds netrefil odkrytou branku i štěstí. Druhá přesilovka Flyers byla minutu a dvě vteřiny před závěrečným hvizdem přerušena faulem Clauda Girouxe, který poté z trestné lavice sledoval, jak Chris Kunitz dává gól do prázdné brány na 3:1 a pečetí tak stav celého zápasu.

Malou kaňkou na vítězství je fakt, že se ani gólem, ani asistencí neprosadil Pascal Dupuis a přerušil tak šňůru sedmnácti zápasů v řadě, ve kterých alespoň jednou bodoval.

20. 01. 2013, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Duane Rupp 1938 (Kanada, 86 let)
Dunc McCallum 1940 (Kanada, 84 let)
Hartland Monahan 1951 (Kanada, 73 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15281 hlasů, 23% (15281)
Jeff Skinner
13410 hlasů, 20% (13410)
Patricka Sharpa
13470 hlasů, 20% (13470)
T.J. Oshieho
13050 hlasů, 20% (13050)
Martina St. Louise
11194 hlasů, 17% (11194)

Celkem hlasů: 66405
Tento den v minulosti