Deryk Engelland překračuje očekávání

Obránce Penguins Deryk Engelland opustil sobotní zápas v Carolině v jeho druhé třetině kvůli blíže nespecifikovanému zranění dolní části těla a už se do něj nevrátil. Tým i fanoušci doufají, že bude připraven pro dnešní domácí souboj s obhájci titulu z Bostonu, během dvou let v klubu se totiž stal nedílnou sočástí jeho obranných řad.

Engelland, který býval donedávna brán pouze jako fyzicky silný hráč pro zastrašení soupeře, se poslední dobou projevuje jako talentovaný a vyspělý obránce. Své o tom může povědět například trenér Dan Bylsma, který ho zná již od jeho působení v Hershey Bears před šesti lety.

"Když teď sleduji jeho hru, tak ano, předčil má očekávání," vyjádřil se.

Minulý ročník odehrál Engelland jako sedmý bek a bitkař klubu. V této sezóně mu tvrdé pěsti zůstaly a navíc povýšil do hlavní šestky obránců.

"Viděli jsme ho v několika zápasech, když hrál v roce 2005 za Hershey. Líbila se mi jeho houževnatost, která je pro AHL velmi důležitá. Když pak hrál za nás ve Wilkes-Barre, pokračoval ve svém zlepšování. Ukázal, že dokáže hrát proti nejlepším hráčům soupeřů a probojoval se do NHL," vzpomíná Bylsma na Engellandovy začátky v klubu Pens.

Proti nejlepším hráčům soupeřů nastupuje teď Engelland i v NHL, rozdíl je však v tom, že nyní to jsou i nejlepší hráči na světě. V předposledním duelu proti Washingtonu ho při nepřítomnosti Kristophera Letanga a Zbyňka Michálka trenér Bylsma nasazoval proti Alexandru Ovechkinovi. Výsledek? Ovechkin nezískal v zápase ani bod a byl Engellandem několikrát tvrdě naražen na hrazení.

"Hrál proti němu skvěle. Všichni můžete teď vidět to sebevědomí, které z něj číší. Vždycky to byl úžasný spoluhráč, teď je to i úžasný hokejista," chválí svého kolegu útočník Pascal Dupuis.

Engelland byl vždy považován za defenzivně zaměřeného obránce s jednoduchým stylem hry. Nyní ukázal i své útočné dovednosti - s devíti body je třetím nejproduktivnějším bekem klubu.

"S pukem je teď hodně sebevědomý," všiml si Bylsma a poukázal na nedávný gól proti Ottawě, který pro Chrise Kunitze připravil Sidney Crosby. Byl to totiž právě Engelland, který stál na začátku celé akce. Perfektním pasem našel do útoku najíždějícího Crosbyho a pak už jen sledoval gólový výsledek.

"Našli se lidé, kteří jeho výkony zpochybňovali a tvrdili, že nedokáže hrát na úrovni NHL. Deryk jim teď všem ukázal, že se mýlili," uzavřel povídání Bylsma.

Kouč Glen Gulutzan, který Engellanda trénoval před sedmi lety v Dallasu v ECHL, byl jedním z těch, kteří statnému obránci věštili velkou budoucnost: "Byl to mladík žijící ve Vegas, který se ničím nenechal rozptýlit. Věděl jsem, že se jednou prosadí v NHL."

05. 12. 2011, Will





Další články týkající se hráče Deryk Engelland

05. 11. 2013 - Engelland si na post útočníka rychle zvykl
22. 10. 2011 - Trenéra čeká nesnadná volba
05. 01. 2011 - Engelland prodloužil o tři roky





Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Gilles Lupien 1954 (Kanada, 70 let)
Steve Webb 1975 (Kanada, 49 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti