Uzdravený Talbot nahradil Malkina

Prohrát na gól od Evgeni Malkina či Sidney Crosbyho nemusí být potupa. Avšak ztratit zápas série po trefě útočníka čtvrté řady může zamrzet, zvláště když Flyers uniká finále Stanley Cupu pod rukama.

Maxime Talbot, povětšinou hráč checking line, vstřelil v polovině třetí třetiny vedoucí gól a Penguins již náskok udrželi. Po vítězství 4:2 vedou finálovou sérii Východní konference 2:0 na zápasy.

Dalšími střelci byli Sidney Crosby a Marián Hossa, zatímco Jordan Staal pečetil do prázdné brány. Pittsburgh dvakrát ztratili vedení, ale nakonec dokázal zvítězit. "Tučňáci" opět vyhráli první dva zápasy série a na domácím ledě jsou letos bezchybní (7-0). Pro Philadelphii je tato situace nová. V prvních dvou kolech sice první zápas prohráli, avšak druhý vždy dokázali vyhrát.
"Už jsme hráli sedmý zápas, ve kterém jde o všechno," řekl brankář Martin Biron, který zastavil 34 střel. "Třetí zápas jistě není tak vypjatý, přesto se tomu blíží. Myslím si, že jsme hráli dobře, přesto umíme hrát lépe?Je to o beznaději a naléhavosti."

Maxime Talbot dal vítězný gól poté, co předchozí tři zápasy sledoval svůj tým z tribuny (zlomená noha). "Je to opravdu něco ? jsem rád, že jsem opět součástí týmu," řekl Talbot. "Vítězný gól je něco jako bonus."
Gary Roberts, kterému bude příští měsíc 42 let, zatáhl puk za branku Flyers a natáhl na sebe obránce Deriana Hatchera. Díky tomu se Talbot ocitl nehlídán a mohl přijmout Robertsovu přihrávku, kterou proměnil ve svůj druhý gól play-off.

"Křikl na mě. Věděl jsem, že obránci směřují směrem ke mně, takže mi došlo, že je volný. Prostě jsem to nahrál před bránu," řekl Roberts.
Mad Max tak dotáhl do vítězného konce zápas, který se pro domácí nevyvíjel dobře. Nejprve jim rozhodčí neuznal jasný gól, aby o několik minut později Flyers vstřelili gól při vlastním oslabení. Penguins se nedařily ani přesilovky. Crosby vstřelil teprve třetí gól z početní výhody za posledních 5 měsíců. "Je to frustrující," řekl Mike Richards. "Měli několik šťastných odrazů."
Crosby pro útočníky zbylých dvou útoků našel pouze samá slova chvály: "Po celé play-off nám kluci ze třetí a čtvrté lajny vydatně pomáhají. Už vstřelili několik důležitých branek a díky tomu nás dostali do hry."

Steve Downie, v prvním zápase zdravý náhradník, se měl postarat o tvrdší hru svého týmu, ale místo toho byl u rozhodujícího gólu. "Chyby se stávají," řekl trenér John Stevens. "Tahle nás však stála zápas."
Zápas nedohrál obránce Braydon Coburn, který dostal pukem do obličeje. "Pod okem měl ošklivý šrám," řekl Stevens. "Nateklo mu to, takže se ještě budeme muset rozhodnout, zda v příštím zápase nastoupí."

12. 05. 2008, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Bryan Hextall 1941 (Kanada, 83 let)
Gary Roberts 1966 (Kanada, 58 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15841 hlasů, 23% (15841)
Jeff Skinner
13928 hlasů, 20% (13928)
Patricka Sharpa
14020 hlasů, 20% (14020)
T.J. Oshieho
13618 hlasů, 20% (13618)
Martina St. Louise
11742 hlasů, 17% (11742)

Celkem hlasů: 69149
Tento den v minulosti